Barbet – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Câinele francez de apa, Griffon d’arret a poil laineux, Barbette (femela).

Ţară de origine: Franța.

Istoric: Barbetul poate fi găsit printre strămoșii multor rase existente în ziua de azi, inclusiv în cea a Poodle-ului, Terranova și a Griffonului.

Această rasă este foarte veche; strămoșii ei datând din secolul al XIV-lea. Acești câini au avut mai multe roluri, de la vânători la mânători de stoluri la câini de marinari, folosiți pentru a aduce obiecte pierdute și frânghii pe vapoare.

Până la Revoluția Franceză erau companionii de vânătoare preferați de aristocrație. Rasa este numită astfel datorită bărbii. În S.U.A. sunt foarte rari.

Descriere fizică: Barbetul este un câine de talie medie, cu o blană groasă, lânoasă, care acoperă întregul corp. Capul are păr ceva mai lung, care acoperă ochii și nasul, cu o mustață și barbă lungă.

Are un bot pătrat; ochi maronii închis; un nas negru sau maro; și urechi late, lăsate. Coada este lungă și cu un ușor cârlig la extremitate. Blana poate fi neagră, gri, castanie, maro-roșcată, albă sau de culoarea nisipului.

Înălțime: 49 – 59 cm.

Greutate: 16-20 kg.

Temperament: este un câine sociabil, iubitor de distracție și cu o pasiune pentru apă. Este prietenos cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și alte animale. Este foarte ușor de dresat.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Barbetul este un câine adaptabil, care se descurcă bine atât într-o casă din mediul rural, cât și la oraș, atât timp cât i se oferă mișcare și atenție. Se descurcă foarte bine într-o familie.

Nevoi speciale: mișcare, periaj.

Posibile probleme de sănătate: nu sunt cunoscute.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *