terrierul-negru-rusesc-rasa-caine

Terrier rusesc negru – Rasă câine

Nume alternative: Blackies.

Ţară de origine: Rusia.

Istoric: Terrierul negru rusesc a fost dezvoltat pentru prima oară în anul 1930 de armata rusă prin încrucișarea Rotweillerului, Schnauzerului uriaș și Airdale Terrierului, în încercarea de obținere a unui câine multilateral.

Acești câini au fost folosiți ca gardieni, mânători de animale și câini de sanie.

Descriere fizică: este un câine puternic de dimensiuni mari, musculos care este doar puțin mai lung decât este înalt. Capul este lung, cu un craniu plat și un bol trapezoidal puternic, cu nasul negru. Ochii sunt mici și întunecați, iar urechile scurte și triunghiulare. Pieptul este adânc.

Blana dublă variază în lungime de la 4 la 10 cm și acoperă întregul corp. Are un puf des și păr sârmos. Câinii cu părul mai scurt îl au drept în vreme ce exemplarele cu părul ceva mai lung îl au sârmos cu barbă, sprâncene și mustață. Blana poate fi neagră sau neagră cu fire gri.

Înălțime: 66-84 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: Terrierul negru rusesc este un câine alert și energic, afectuos și blând cu familia, dar protector și precaut cu străinii. Este stabil și destul de adaptabil.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân cu experiență în creșterea câinilor. Se poate adapta la orice mediu atât timp cât are parte de mișcare din plin.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oculare, displazie de șold și cot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *