Terranova – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Canada.

Istoric: deşi nu se cunosc foarte multe în legătură cu istoria acestei rase, unii cred că are ca strămoş Dogul de Pirinei crescut de pescarii din Canada. A fost dezvoltată ca o rasă pentru tracţiune şi muncă pe insula Newfoundland, de pe coasta estică a Canadei.

Câinii erau folosiţi pentru tractarea frânghiilor şi plaselor, şi pentru salvarea oamenilor din apă.

Descriere fizică: Terranova este un câine mare, puternic, cu un cap şi bot mare, buze pendulante şi ochi întunecaţi. Are urechile lăsate şi coada lungă atârnă atunci când este relaxată.

Blana dublă groasă este neagră, maro sau gri, cu sau fără pete albe. Tipul Landseer este alb cu pete negre.

Înălţime: 65-70 cm.

Greutate: 46-67.5 kg.

Temperament: Terranova este un câine blând, excelent cu copiii. Iubeşte apa şi sunt cunoscute cazuri în care câini din această rasă au încercat să salveze înotători chiar dacă aceştia nu erau în pericol.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine într-un cămin din mediu rural sau suburban, cu un stăpân nepretenţios.

Nevoi speciale: capacitatea financiară de a face faţă nevoilor câinelui, îngrijirea blănii, supervizarea în preajma apei astfel încât să nu rănească fără să vrea înotătorii, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii ale pielii, displazie de şold şi cot, hipotiroidism.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *