presa-canario-rasa-caine

Presa Canario – Rasă câine

Nume alternative: Perro de presa canario, Dogo canario.

Ţară de origine: Insulele Canare.

Istoric: această rasă este nativa insulelor Canare, care includ Tenerife și Gran Canaria. Este considerată descendentă a Mastiflilor și câinilor de vite locali. Pe parcurusul secolelor al XVI-lea și al XVII-lea a fost foarte popular în zona sa natală, atunci când era folosit pentru paza și mânarea vitelor.

Descriere fizică: Presa Canario este un câine mare, musculos și puternic, puțin mai lung decât este înalt. Are un cap masiv, care este acoperit de o piele largă, ceea ce îi conferă un aspect ridat. Are un bot scurt și lat, iar nasul este negru.

Ochii de dimensiuni medii sunt ovali, căprui. Urechile de dimensiuni medii sunt lăsate sau ridicate; pot fi tăiate. Are un piept lat și o coadă cu aspect de sabie. Pielea este groasă și liberă, în special pe cap, și acoperită cu o blană scurtă, dreaptă. Este tigrat sau cafeniu, cu o mască neagră.

Înălțime: 56-64 cm.

Greutate: 40-50 kg.

Temperament: este un câine calm, atent, sigur pe el. Este blând și afectuos cu familia sa, inclusiv cu copiii, dar precaut și distant față de străini. Este retras. În general, se înțelege cu câinii docili de sex opus.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau familie experimentată în creșterea câinilor într-o casă din mediul suburban sau rural.

Nevoi speciale: grădină îngrădită, dresaj ferm dar pozitiv, lesă, socializare, supervizarea întâlnirilor cu alte animale.

Posibile probleme de sănătate: entropion, epilepsie, râie, displazie de șold și cot, hipotiroidism, osteocondrita disecantă, luxarea patelelor, spondilomielopatia cervicală caudală.

Gândiți-vă la Insulele Canare și probabil în minte vă va veni imaginea unei mici păsărele galbene. Dar insulele au fost de fapt numite după câinii mari care trăiau aici în trecut.

Acești câini sunt cunoscuți acum ca Presa Canario, sau Câinii canari. Atunci când exploratorii au văzut pentru prima oară acești câini pe una dintre insule, ei au numit-o insula Canaria după cuvântul latinesc canis.

Păsările, canarii, care sunt de asemenea native ale insulelor, și-au dobândit numele mai târziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *