ovcharka-de-rusia-de-sud-rasa-caine

Ovcharka de Rusia de Sud – Rasă câine

Nume alternative: Youzhnorusskaya ovcharka, Youzhak.

Ţară de origine: Rusia.

Istoric: această rasă a apărut la începutul secolului al XIX-lea în regiunea Askania Nova din Crimeea, dintr-un amestec de Ciobănești spanioli și germani și câini locali. A fost dezvoltată pentru a păzi oile de prădătorii de talie mare.

Rasa a cunoscut un declin puternic atunci când, la mijlocul secolului al XIX-lea, din cauza scăderii populației de lupi și a pământului agricol, a scăzut nevoia unor astfel de câini. La sfârșitul Revoluției Ruse, rasa era aproape în întregime dispărută.

A fost revitalizată, dar apoi a cunoscut un nou declin după cel de Al Doilea Război Mondial. Pentru a putea fi revitalizată, au fost necesare încrucișări cu Komondorul. Continuă să fie rară și este din nou în declin.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, cu un cap lat și nas mare, negru. Ochii sunt închiși la culoare, iar urechile sunt mici, triunghiulare și lăsate. Pieptul este adânc, iar coada lungă este curbată.

Blana dublă are un puf bogat și păr lung, aspru. În general, este albă, dar poate fi și gri, bej sau alb cu pete gri.

Înălțime: 61-66 cm.

Greutate: nu există standard disponibil.

Temperament: este un câine foarte independent, care poate fi încăpățânat și dominant. Poate fi afectuos cu familia, dar și temperamental. Este foarte distant cu străinii și ar trebui să i se permită să se apropie de o persoană străină în loc să fie el abordat.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă are nevoie de un stăpân foarte experimental în creșterea câinilor într-o casă de la țară. Nu este prea recomandat ca animal de companie.

Nevoi speciale: curte îngrădită, dresaj ferm, îngrijirea blănii, slujbă sau activitate, lesă, exerciții moderate, socializare intensă.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *