Ovcharka caucazian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Câine de munte caucazian, Russian Kavkazskaya outcharka, Nagazi (Republica Georgia), Gampr (Armenia).

Ţară de origine: zona Munților Caucaz din fosta U.R.S.S.

Istoric: Ovcharka caucazian este considerat a fi urmașul câinilor tibetani ai populațiilor nomade care s-au stabilit în zona munților Caucaz în urmă cu două mii de ani. Pentru că rasa a rămas izolată un timp îndelungat și nu este subiectul unui program de creștere organizat, a rămas un câine pur, dar primitiv.

În secolul al XX-lea, U.R.S.S. a inițiat un riguros program de reproducere a acestor câini pentru a-i folosi ca animale de pază.

Descriere fizică: Ovcharka caucazian este un câine foarte mare, puternic, puțin mai lung decât este înalt. Are un cap lat, trapezoidal și urechi poziționate sus pe craniu, care pot fi tăiate.

Botul este scurt și puternic, ochii migdalați sunt adânciți în orbite, iar nasul este mare și negru. Blana dublă cu o coamă bogată poate fi scurtă, medie sau lungă. Culoarea poate fi gri, alb, crem, cafeniu, cu sau fără pete albe, cât și tigrat, bălțat, și alb cu pete gri. Deseori este întâlnită o mască neagră.

Înălțime: cel puțin 61-64 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: Ovcharka caucazian este un câine inteligent, curajos, și temperat. Deși proiectiv, este calm și loial familiei sale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân experimentat în creșterea câinilor de pază într-o casă rurală unde li se poate oferi o slujbă.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, slujbă sau activitate, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold și cot.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *