Metișii câinilor de pază

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

În ultimii ani, rasele de pază au căpătat o reputație rea. Înmulțirea fără selecție și încrucișarea intențională a unor câini agresivi cu Mastifful au dus la sporirea îngrijorărilor în legătură cu potențialul pericol pe care îl reprezintă și chiar la apariția legislației privind așa numitele rase periculoase.

Din nefericire, acesta a făcut ca unii metiși excelenți ai raselor de pază să ajungă în adăposturile pentru animale. Metișii de Rottweiler sunt unii dintre cei mai frecvent întâlniți câini în adăposturi și mulți sunt de fapt niște animale de companie grozave.

Există de asemenea și multe exemplare de metiși de Mastiffi, Saint Bernard, Dog german, Câine de Pirinei și Terranova, care sunt niște uriași blânzi și completează cu succes o familie activă.

Metișii raselor de pază, asemenea tuturor raselor pure de pază, au într-adevăr nevoie de socializare din plin atât cu oameni cât și cu animale. Mărimea lor este de asemenea o problemă atunci când vine vorba de spațiu și economie: câinii mari au nevoie de spațiu și întreținerea lor este mai scumpă decât în cazul câinilor mici.

Unii au și buze pendulante, cum este cazul Mastiffilor, Terranova sau Saint Bemardului, care îi fac să lase bale. Este dificil să mențineți o casă curată dacă acolo trăiește un câine mare dintr-o rasă de pază.

Metișii au nevoie și de aceeași îngrijire conștiincioasă atunci când este vorba de menținerea sănătoasă a oaselor și articulațiilor lor. Greutatea lor în exces le poate afecta șoldurile și articulațiile coatelor, așa că stăpânii trebuie să ia asta în calcul atunci când iau decizii privind nutriția lor și nevoile de exerciții.

Rasele de pază și metișii lor sunt câini mari, dominanți; țineți minte acestea atunci când vă gândiți să adoptați un astfel de câine. Lucrați împreună cu adăpostul sau organizația de salvare de la care vreți să adoptați, pentru a determina dacă acesta este câinele potrivit pentru stilul dumneavoastră de viață.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *