mastiff-de-napoli-rasa-caine

Mastiff de Napoli – Rasă câine

Nume alternative: Mastino Napoletano, Mastiff italian, Neo.

Ţară de origine: Italia.

Istoric: această rasă este urmașa câinilor de război de tip Mastiff folosiți de către romani și în Orientul Mijlociu. A fost dezvoltat pentru a fi versatil, fiind utilizat ca paznic, mânuitor de cirezi, câine de tracțiune, vânător, paznic și companion.

În ciuda vechimii, rasa nu a fost recunoscută oficial decât după Al Doilea Război Mondial; exemplare din această rasă nu au ajuns în alte părți ale Europei și America de Nord decât după anul 1970.

Descriere fizică: Mastifful de Napoli este un câine mare, puternic, cu un corp mai lung decât înalt. Are un cap plat, masiv, care este acoperit cu falduri de piele, iar botul este mare, cu buze groase, făcând ca partea anterioară a gurii să aibă forma unei litere „V” inversate.

Are ochi adânciți în orbite și un nas mare. Coada este subțire și poate fi tăiată la două treimi din lungimea sa. Pielea atârnă, în special pe cap, iar părul este scurt și moale. Culoarea acestuia poate fi gri, plumburie, negru, mahon, maro-roșcat, sau vărgat cu aceste culori.

Înălțime: 59-74 cm.

Greutate: 49,5-69 kg.

Temperament: este un câine puternic, proiectiv, loial familiei sale. Este calm, dar poate avea o minte independentă.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine într-o casă în suburbii sau la țară cu un stăpân cu experiență în creșterea câinilor, care nu este pretențios.

Nevoi speciale: capacitatea financiară de a face față nevoilor pe măsura câinelui, protecție de vremea caldă, socializare, supervizare în preajma copiilor, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: cherry eye, probleme cardiace, displazie de șold, hipotiroidism, afecțiuni ale sistemului imun, sensibilitate la căldură.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *