leonberger-rasa-caine

Leonberger – Rasă câine

Ţară de origine: Germania.

Istoric: rasa își are originea în orașul Leonberger, Germania, unde este crescut din anul 1846. Rasa a fost dezvoltată din încrucișarea Terranova de Landseer, Saint Bernard, și Dogul de Pirinei într-un efort de a produce un câine care să semene cu leul care reprezenta emblema orașului.

Leonbergerul a fost întotdeauna mai mult companion decât câine de muncă. Aproape a dispărut după Primul Război Mondial, dar rasa a fost revitalizată de iubitori.

Descriere fizică: Leonberger este un câine puternic, bine proporționat cu un cap puternic care este mai lung decât lat. Vârful botului este negru, iar urechile de dimensiuni medii sunt lăsate. Coada este lungă și stufoasă.

Blana dublă are un puf des și părul lung și impermeabil. Poate fi moale sau aspru și este ondulat, cel mai lung pe gât, piept și coadă. Culorile variază de la auriu la roșu-maroniu cu o mască închisă la culoare sau neagră. Părul poate avea vârfuri negre și mici pete albe pe piept și degete.

Înălțime: 64-79 cm.

Greutate: 47-59,5 kg.

Temperament: este crescut ca animal de companie, Leonbergul este un excelent câine de familie: afectuos, jucăuș, și foarte bun cu copiii. Este proiectiv cu familia și casa.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: o familie activă într-o casă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: boala Addison, balonare, cancer, ectropion, entropion, displazie de șold și cot, hipotiroidism, osteocondrită disecantă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *