kraski-ovcar-rasa-caine

Kraski Ovcar – Rasă câine

Nume alternative: Ciobănesc Karst, Ciobănesc Illyrian, Ciobănesc Istrian.

Ţară de origine: Slovacia.

Istoric: această rasă a fost folosită ca paznic pentru stolurile de păsări și se crede că a urmat migrația lllyriană până în regiunea actualei Slovacii. Rasa a fost pentru prima oară menționată în documente în secolul al XVII-lea, dar până în anul 1968 a fost cunoscută sub denumirea de Ciobănesc Illyrian.

Descriere fizică: Kraski Ovcar este un câine de talie medie, puternic, puțin mai lung decât este înalt. Craniul este cu puțin mai lung decât botul; acesta este mare și negru, iar ochii sunt maronii migdalați. Urechile medii, purtate lăsate, sunt poziționate sus pe craniu și pieptul este bine dezvoltat.

Coada stufoasă, de lungime medie are aspectul unei săbii, vârful este puțin curbat. Blana dublă are un puf gros iar stratul exterior lung, aspru de culoare cenușie cu o mască neagră.

Înălțime: 55-60 cm.

Greutate: 25-40 kg.

Temperament: este un câine jucăuș, afectuos cu prietenii și familia, dar distant cu străinii. Poate mușca și tinde să își facă prieteni mai greu.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: are nevoie de un stăpân cu experiență în creșterea câinilor într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, slujbă sau activitate organizată, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *