Kraski Ovcar – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Ciobănesc Karst, Ciobănesc Illyrian, Ciobănesc Istrian.

Ţară de origine: Slovacia.

Istoric: această rasă a fost folosită ca paznic pentru stolurile de păsări și se crede că a urmat migrația lllyriană până în regiunea actualei Slovacii. Rasa a fost pentru prima oară menționată în documente în secolul al XVII-lea, dar până în anul 1968 a fost cunoscută sub denumirea de Ciobănesc Illyrian.

Descriere fizică: Kraski Ovcar este un câine de talie medie, puternic, puțin mai lung decât este înalt. Craniul este cu puțin mai lung decât botul; acesta este mare și negru, iar ochii sunt maronii migdalați. Urechile medii, purtate lăsate, sunt poziționate sus pe craniu și pieptul este bine dezvoltat.

Coada stufoasă, de lungime medie are aspectul unei săbii, vârful este puțin curbat. Blana dublă are un puf gros iar stratul exterior lung, aspru de culoare cenușie cu o mască neagră.

Înălțime: 55-60 cm.

Greutate: 25-40 kg.

Temperament: este un câine jucăuș, afectuos cu prietenii și familia, dar distant cu străinii. Poate mușca și tinde să își facă prieteni mai greu.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: are nevoie de un stăpân cu experiență în creșterea câinilor într-o casă din mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, slujbă sau activitate organizată, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *