Komondor – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Komondorok (plural).

Ţară de origine: Ungaria.

Istoric: această rasă este urmașă a câinilor tibetani veniți din Asia în Ungaria odată cu triburile nomade maghiare în jurul anului 900. A fost dezvoltat ca paznic pentru stolurile de pasări și continuă să facă acest lucru și în ziua de azi. Este, de asemenea, ținut ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, bine legat, cu un cap mare și ochi migdalați, maronii. Nasul este de obicei negru, deși un nas maro închis sau gri este de asemenea acceptat. Urechile lăsate sunt de dimensiuni medii, pieptul este adânc, iar coada este lungă și curbată.

Blana dublă este deasă, are un strat inferior lânos, iar cel exterior este alb, cu părul formând multe corzi. Pielea este de culoare gri.

Înălțime: 64-75 cm.

Greutate: 36-54 kg.

Temperament: este un câine calm, alert și protectiv. Este devotat familiei sale, dar este precaut cu străinii. Cu toate că are o fire independentă, rareori are tendința să cutreiere singur.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Komondorul are nevoie de un stăpân ferm, cu experiență în creșterea câinilor, într-o casă din mediul rural.

Nevoi speciale: grădină împrejmuită, îngrijirea blănii, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme sănătate: volvulus gastric, displazie de șold, alergii ale pielii.

Komondorul cu blana intens cordată este cea mai mare rasă dintre câinii ciobănești ungurești.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *