komondor-rasa-caine

Komondor – Rasă câine

Nume alternative: Komondorok (plural).

Ţară de origine: Ungaria.

Istoric: această rasă este urmașă a câinilor tibetani veniți din Asia în Ungaria odată cu triburile nomade maghiare în jurul anului 900. A fost dezvoltat ca paznic pentru stolurile de pasări și continuă să facă acest lucru și în ziua de azi. Este, de asemenea, ținut ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, bine legat, cu un cap mare și ochi migdalați, maronii. Nasul este de obicei negru, deși un nas maro închis sau gri este de asemenea acceptat. Urechile lăsate sunt de dimensiuni medii, pieptul este adânc, iar coada este lungă și curbată.

Blana dublă este deasă, are un strat inferior lânos, iar cel exterior este alb, cu părul formând multe corzi. Pielea este de culoare gri.

Înălțime: 64-75 cm.

Greutate: 36-54 kg.

Temperament: este un câine calm, alert și protectiv. Este devotat familiei sale, dar este precaut cu străinii. Cu toate că are o fire independentă, rareori are tendința să cutreiere singur.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Komondorul are nevoie de un stăpân ferm, cu experiență în creșterea câinilor, într-o casă din mediul rural.

Nevoi speciale: grădină împrejmuită, îngrijirea blănii, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme sănătate: volvulus gastric, displazie de șold, alergii ale pielii.

Komondorul cu blana intens cordată este cea mai mare rasă dintre câinii ciobănești ungurești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *