Hovawart – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Germania.

Istoric: este o rasă veche de câini de muncă; numele său provine de la cuvântul german pentru „paznic de noapte”. Rasa datează încă din secolul al XlV-lea, dar și-a pierdut din popularitate după Evul Mediu.

Până în anul 1922, era împerecheată în mod obișnuit cu Ciobănescul german, Terranova și Leonberger.

A fost aproape de dispariție în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, dar împătimiții rasei au muncit să o revitalizeze. Este în prezent folosit pentru pază și câine de căutare și salvare, cât și ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie spre mare, puternic, cu un corp cu aspect dreptunghiular. Are un cap lat, cu botul puternic care este egal în lungime cu craniul. Are un nas negru sau deschis la culoare; ochi maronii, ovali și urechi triunghiulare de dimensiuni medii.

Coada lungă, stufoasă se curbează peste spate atunci când câinele este alert, dar atârnă atunci când este relaxat. Are o blană dublă, cu puf rar și un stat exterior des, lung și ușor ondulat, care poate fi negru și auriu, negru, sau blond. Pete albe pe piept, degete sau vârful cozii sunt permise.

Înălțime: 57.5-71 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: este un câine încrezător în propriile puteri, loial, temperat, blând și afectuos cu familia sa, dar în același timp proiectiv și teritorial. Hovawartul este activ, cu o minte independentă.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: acești câini se descurcă cel mai bine cu o familie activă într-o casă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, displazii de șold și cot, probleme ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *