fila-brasileiro-rasa-caine

Fila Brasileiro – Rasă câine

Ţară de oriqine: Brazilia.

Istoric: rasa este considerată o încrucișare între Mastiff, Bloodhound și Bulldogii spanioli de tip vechi. Se spune că a fost crescută de conchistadorii spanioli pentru a prinde sclavii evadați.

Descriere fizică: este un câine puternic cu un cap masiv. Are un bot mare, puternic cu buze pendulante. Nasul este lat și negru, are ochi migdalați care variază în culoare de la galben la castaniu închis.

Urechile lăsate sunt mari, de forma literei „V”. Are un gât puternic, piept adânc și coada groasă. Pielea este groasă și destul de liberă, în special pe gât, iar blana este scurtă și dreaptă. Poate fi de orice culoare intensă, cu excepția albului, sau poate fi tigrat. Poate avea o mască neagră.

Înălțime: 59-74 cm.

Greutate: 56-81 kg.

Temperament: este un câine curajos, stoic, fidel și tolerant cu familia, inclusiv cu copiii, dar extrem de rece cu cei pe care nu îi cunoaște. Se spune că afișează o neîncredere extremă (sau ojeriza) față de străini.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: un câine care are nevoie de un stăpân foarte experimentat în creșterea câinilor într-un mediu rural. Locuința sa trebuie să aibă o curte bine împrejmuită. Nu îi plac străinii și va fi agresiv cu musafirii.

Nevoi speciale: dresaj ferm dar pozitiv, curte foarte bine împrejmuită, lesă, socializare, supraveghere permanentă.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *