Dogul de Pirinei – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Câinele de Pirinei, Le chien de montagne des Pyrenees, le chien de Pyrenees.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată ca paznic de turmă în Munții Pirinei. Se consideră că este înrudit cu celelalte rase de pază a turmelor din Asia și Europa, inclusiv cu Akbash și Maremma.

În secolul al XVII-lea a devenit un animal de companie foarte popular în rândurile nobilimii franceze. Rasa a fost adusă pentru prima oară în S.U.A. în anul 1824.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, mai mult lung decât înalt. Capul trapezoidal are ochi migdalați, maronii închis, și un nas și buze negre. Urechile sunt mici, de forma literei „V” și lăsate.

Coada lungă, bine îmblănită este purtată în jos sau peste spate. Are o blană bogată, de lungime medie, albă sau alb cu pete maronii, gri sau cafenii.

Înălțime: 62,5-80 cm.

Greutate: 40,5-56 kg.

Temperament: câinii din această rasă sunt stabili, loiali și de încredere, afectuoși și blânzi cu familia, dar proiectivi și teritoriali. Au tendința să fie „nocturni”, odihnindu-se ziua și păzind noaptea.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu o familie activă, în mediu rural sau suburban.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, dresaj, socializare.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, entropion, displazie de șold, luxația pate le lor.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *