dogul-de-bordeaux-rasa-caine

Dogul de Bordeaux – Rasă câine

Nume alternative: Mastiff francez.

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă foarte veche este urmașă a Mastiffilor romani. Dogul de Bordeaux este una dintre cele mai vechi rase franceze și a fost inițial considerată trei rase separate: de Bordeaux, Paris și Toulouse.

Era folosită de măcelari și cârciumari pentru paza proprietăților, cât și pentru sporturile sângeroase, luptele cu animale mari cum ar fi urși, jaguari și mistreți. Rasa a fost aproape de dispariție după Revoluția Franceză; multe exemplare au fost ucise pentru că era considerat un câine al celor bogați.

De asemenea, a fost pe cale de dispariție după Primul Război Mondial. Rasa a fost revitalizată în anii 1960 și 1970, și continuă să fie folosită atât ca gardian, cât și ca animal de companie. A fost importată pentru prima oară în S.U.A. în anii 1980.

Descriere fizică: este un câine masiv, mai lung decât este înalt, puternic. Capul este mare și lat, cu un bot scurt și mandibula proeminentă. Are ochi mari, maronii și urechi mici, lăsate. Fruntea este puternic ridată și are o coadă lungă, ascuțită spre vârf.

Blana scurtă, dreaptă poate fi de orice nuanță de cafeniu, variind de la mahon la Isabella, cu o mască neagră sau de aceeași culoare.

Înălțime: 56-66 cm.

Greutate: 36-45.5 kg.

Temperament: Dogul de Bordeaux este afectuos și prietenos cu familia, dar precaut cu străinii și deseori agresiv cu alți câini. Dacă este bine socializat, se descurcă bine cu copiii.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinele aparținând acestei rase se descurcă cel mai bine la țară sau în suburbii cu un stăpân activ, cu experiență în creșterea câinilor.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, probleme respiratorii, displazie de șold, râie, probleme ale tiroidei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *