dogul-argentinian-rasa-caine

Dogul argentinian – Rasă câine

Nume alternative: Dogo argentinean.

Ţară de origine: Argentina.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în anul 1928 de un doctor argentinian pentru a fi folosit la vânătoarea de animale mari. La formarea sa au participat câini din rase ca Mastiff, Bulldog, Bull Terrier, și vechii câini de lupte de Cordoba.

Este un câine crescut pentru a lua urma mistreților, apoi a-i ataca și a-i ține până la sosirea vânătorului. Continuă să fie folosit pentru vânătoare, dar și pentru alte slujbe și ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mare, musculos, puternic, cu un corp puțin mai lung decât este înalt. Are un cap mare, lat, cu botul scurt, lat; urechile mici lăsate sunt poziționate depărtat și pot fi tăiate pentru a forma mici triunghiuri erecte sau lăsate natural.

Are un nas mare, negru ce poate avea pete roz și ochi migdalați, maronii închiși până la căprui închiși. Are un piept adânc, picioare posterioare musculoase și coada naturală. Blana scurtă, dreaptă este albă, deși este permisă o pată neagră pe cap.

Înălțime: 59-67,5 cm.

Greutate: 36-45,5 kg.

Temperament: un câine de încredere, afectuos cu prietenii și familia, dar precaut cu străinii. Este inteligent și îi place să fie centrul atenției. Este foarte ușor de dresai și în general se bucură de timpul petrecut cu copiii.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinele aparținând acestei rase se descurcă cel mai bine cu un stăpân activ, experimentat în creșterea câinilor, într-o casă din mediul rural. Atât timp cât este socializat, se descurcă bine cu copiii.

Nevoi speciale: dresaj pozitiv, socializare, protecție împotriva soarelui.

Posibile probleme de sănătate:               surzenie, displazie de șold, sensibilitate la soare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *