Ciobănescul de Maremma – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Ciobănesc Maremmano-Abruzzese.

Ţară de origine: Italia.

Istoric: este o rasă foarte veche, dezvoltată pentru a proteja cirezile de vite de prădători, în special lupi. Blana sa albă a fost selectată pentru a ajuta fermierii să îl deosebească de prădători. Se consideră că este descendentă a câinilor aduși în Italia din Orientul Mijlociu și continuă să fie folosit pentru paza cirezilor în Italia, America de Nord și de Sud.

Descriere fizică: este un câine mare, greu, care este mai lung decât înalt. Are un cap mare, plat, cu botul puțin mai scurt decât craniul. Ochii migdalați de dimensiuni medii sunt întunecați, nasul și buzele sunt negre.

Are urechi lăsate, poziționate sus pe craniu. Coada lungă este purtată jos. Are o blană dublă, cu stratul exterior lung, drept. Este cea mai scurtă pe bot, urechi, partea anterioară a picioarelor și cap. Este întotdeauna albă, câteodată cu tente de fildeș, galben sau portocaliu pal.

Înălțime: 62,5-75 cm.

Greutate: 31,5-45,5 kg.

Temperament: este un câine curajos, independent, extrem de proiectiv cu turma sa. Se atașează puternic de animalele de care are grijă și nu este aproape niciodată agresiv cu ele. Este afectuos și blând cu familia, dar distant față de străini. Poate interpreta greșit situații inofensive.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Ciobănescul de Maremma se descurcă cel mai bine dacă i se permite să îndeplinească rolul pentru care a fost crescut. Este rareori ținut ca animal de companie.

Nevoi speciale: curte îngrădită, slujbă sau activitate, lesă, socializare continuă, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, displazie de șold, sensibilitate la anestezie.

După dezvoltarea lor la mijlocul secolului al XIX-lea, exemplarele de Leonberg erau deseori vândute ca simboluri ale statusului. Printre persoanele regale care dețineau astfel de câini s-au numărat împărăteasa Elizabeth a Austriei, Cancelarul Germaniei Prințul Otto von Bismark și Regele Italiei Umberto I.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *