Ciobănescul de Anatolia – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Coban kopeg (câinele ciobanului).

Ţară de origine: Turcia/Asia Mică.

Istoric: este o rasă veche, descendentă din Mastiff și Sighthounds. A fost selecționată pentru a păzi cirezile de animale împotriva prădătorilor de talie mare și continuă să fie folosiți pentru această slujbă cât și ca animale de companie.

Descriere fizică: Ciobănescul de Anatolia este un câine foarte mare, puternic cu un cap mare; bot larg; nas negru; și ochi maronii, migdalați. Urechile lăsate sunt de dimensiuni medii. Pieptul este adânc, iar coada lungă poate fi curbată la vârf.

Blana dublă este scurtă, având între 0,5 și 2 centimetri. Puful este gros. Toate culorile sunt acceptate. Unele exemplare au o mască neagră.

Înălțime: cel puțin 70-73 de cm.

Greutate: 40-65 kg.

Temperament: este un câine foarte proiectiv și teritorial, rezervat față de străini, dar afectuos cu familia și prietenii.

Este inteligent, independent, și vigilent, calm, dar alert.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân experimentat în creșterea câinilor care să fie consistent și ferm, și care să aibă timpul necesar la dispoziție pentru a-l socializa și dresa corespunzător.

Această rasă poate fi potrivită cu copii, dar ar trebui să fie mereu supravegheată datorită taliei sale mari.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare. dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold, sensibilitate la anestezie.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *