ciobanescul-asiatic

Ciobănescul asiatic – Rasă câine

Nume alternative: Mid-Asian Shepherd.

Ţară de origine: Siberia, Mongolia, republici din fosta U.R.S.S.

Istoric: această rasă este una antică, despre care se consideră că provine din câinii crescuți de populațiile nomade care au trăit în Asia Centrală timp de mii de ani. Ei erau folosiți ca paznici împotriva prădătorilor mari, cum ar fi lupii și urșii.

Câinii moderni sunt similari cu cei din trecut, deși în momentul de față există până la 10 forme noi în curs de dezvoltare în Rusia. Rasa continuă să fie folosită pentru paza animalelor de fermă și este rară în S.U.A.

Descriere fizică: este un câine foarte mare, care este ușor mai lung decât este înalt. Capul lat are un bot puternic, bont și un nas mare, negru. Urechile sunt mici și lăsate, deși pot fi tăiate aproape de craniu.

Coada poate fi lăsată natural, lungă, sau poate fi tăiată. Câinele are o blană dublă cu un puf bogat și un strat exterior alb, negru, gri, gălbui, maro-roșcat, gri-maroniu, tigrat, sau pestriț. Blana poate fi lungă sau scurtă.

Înălțime: cel puțin 59-64 cm.

Greutate: 40-68 kg.

Temperament: este un câine inteligent, proiectiv, foarte precaut cu străinii, dar afectuos și loial familiei. Unii spun că are un comportament asemănător pisicilor. Este deseori agresiv cu alți câini.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân experimentat în creșterea câinilor, care poate să fie ferm în creșterea lor, în mediu rural.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *