cane-corso-rasa-caine

Cane Corso – Rasă câine

Ţară de origine: Italia.

Istoric: este o rasă străveche, urmașă a Mastiffilor romani. A fost aproape de dispariție după cel de Al Doilea Război Mondial, dar a fost revitalizat de către iubitorii rasei. Era folosit ca vânător pentru animale mari, mânător de vite și paznic al casei și cirezilor de animale.

Descriere fizică: Cane Corso este un câine mare, musculos și puternic, mai lung decât este înalt. Are un cap lat, cu un bot scurt şi lat, fălci puternice. Buza superioară formează un „V” întors. Ochii sunt închiși la culoare, nasul este negru, iar urechile de dimensiuni medii lăsate sau semierecte sunt, de obicei, tăiate și crescute erecte.

Coada este groasă și se taie. Pielea groasă nu formează riduri, iar blana este scurtă și aspră, colorată în negru, gri, cafeniu sau tubby (dungi de cafeniu și gri).

Înălțime: 60-69 cm.

Greutate: 40-50 kg.

Temperament: este un câine temperat, ușor de dresat, liniștit, loial și afectuos cu familia sa, inclusiv cu copiii dar foarte precaut cu străinii. Este foarte protectiv, inteligent și deseori distant.

Atât timp cât este bine socializat, se descurcă excelent cu alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân experimentat în creșterea câinilor de pază într-o casă suburbană sau rurală. Se pot adapta la viața dintr-un apartament dacă au parte de suficientă mișcare.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, cherry eye, râie, ectropion, entropion, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *