cainele-kangal-rasa-caine

Câinele Kangal – Rasă câine

Ţară de origine: Turcia.

Istoric: Câinele Kangal este o rasă foarte veche, folosit ca paznic de turme în districtul Kangal al provinciei Sivas din Turcia. A fost crescut de sătenii din zonă, dar era asociat în special cu familia Aga, o familie foarte bogată și cu multe terenuri.

Este considerat câinele național al Turciei și este deseori înfățișat purtând o zgardă cu țepi. Este considerat descendent al Mastiffilor timpurii.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, puțin mai lung decât înalt. Capul mare are un bot bont, puternic ce este mai scurt decât craniul. Are o cărare proeminentă care se întinde de la vârful capului la bot. Nasul este mare și negru, iar culoarea ochilor variază de la maroniu închis la culoarea chihlimbarului.

Urechile de mărime medie sunt rotunjite și pot fi tăiate pentru a rămâne erecte; sunt purtate mai ridicate atunci când câinele este alert. Coada lungă, stufoasă este purtată peste spate, iar labele sunt mari. Are o blană dublă cu un stat exterior scurt, des, care variază în culoare de la gri la cenușiu închis, cu urechile și o mască neagră. Poate avea alb pe picioare, piept și coadă.

Înălțime: 70-80 cm.

Greutate: 40,5-65 kg.

Temperament: câinele Kangal este un câine puternic și curajos, afectuos cu familia, dar precaut cu străinii. Este în general calm, dar dacă este necesar va lupta. Este inteligent și ușor de dresat.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine într-o casă din mediul rural sau suburban, unde li se poate oferi posibilitatea să muncească. Stăpânii ar trebui să fie activi și de asemenea experimentați în creșterea câinilor.

Atât timp cât sunt bine socializați și interacțiunile sunt supravegheate, acești câini se descurcă bine cu copiii și alte animale; cu toate acestea, marea majoritate a acestor câini va reacționa atunci când sunt provocați.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă, socializare, supraveghere atunci când sunt în compania copiilor și a altor animale, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *