Câinele de munte de Estrela – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Căo da Serra da Estrela, Câinele de munte portughez.

Ţară de origine: Portugalia.

Istoric: este o rasă străveche, considerată a fi cea mai veche din întreaga peninsulă Iberică. A fost crescută pentru paza cirezilor și pentru tracțiune. A fost aproape de dispariție în anii 1970, dar crescătorii portughezi au muncit pentru a o revitaliza iar numărul de exemplare continuă să crească.

Descriere fizică: este un câine mare, puternic, cu un cap puternic; botul este lung, conic; și un nas închis la culoare cu nări largi. Ochii de culoarea chihlimbarului sunt ovali și urechile subțiri, rotunde, sunt lăsate.

Are un gât scurt, gros și coada în formă de seceră. Blana scurtă, dreaptă este cafenie, tigrată, gri, sau galbena cu pete albe.

Înălțime: 61-71 kg.

Greutate: 30-49,5 kg.

Temperament: este o rasă afectuoasă cu familia, dar distantă cu străinii. Se înțelege bine cu copiii și marea majoritate a animalelor. Deși poate fi încăpățânat, este un companion blând și devotat.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: este un câine adaptabil, care se descurcă bine atât într-un mediu suburban, cât și într-unul rural cu o familie sau individ activ sau sedentar.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

În trecut, câinelui de munte de Estrela i se tăiau urechile pentru a nu-i fi rupte de animalele de pradă. În zilele noastre, însă, această practică este foarte rară.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *