cainele-de-munte-de-berna-rasa-caine

Câinele de munte de Berna – Rasă câine

Nume alternative: Berner sennenhund

Ţară de origine: Elveția.

Istoric: această rasă este încă una dintre rasele elvețiene urmase ale câinilor locali încrucișați cu Mastiffi aduși de romani. Rasa a fost denumită după cantonul Berna și a fost dezvoltată ca o rasă completă pentru ferme, pentru tracțiune, mânatul vilelor și pază.

A fost adusă în S.U.A. pentru prima data în anul 1926.

Descriere fizică: Câinele de munte de Berna este un câine mare, puternic, cu o constituție pătrată; cap mare; craniu lat, plat; și bot drept. Rasa are ochi maro închis, nas negru și urechi triunghiulare de dimensiuni medii, poziționale sus pe craniu.

Pieptul este adânc iar coada este lungă și stufoasă. Blana este lungă, strălucitoare și dreaptă sau ușor ondulată. tricoloră cu o bază neagră și pete ruginii și albe.

Înălțime: 58-69 cm.

Greutate: 34-48 kg.

Temperament: câinii din această rasă unt prietenoși, siguri pe sine și blânzi. Unii pot manifesta un comportament rece faţă de străini, dar în general se înțeleg bine cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân sau o familie activă într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni autoimune, balonare, cancer, displazie de șold și cot, afecțiuni oculare, probleme ale pielii și blănii, stenoză subaortică, boala von Willebrand. afecțiuni ale tiroidei.

Câinele de munte de Berna este singurul dintre Sennenhundzii elvețieni cu blană lungă completă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *