Câinele Akbash – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Akbas.

Ţară de origine: Turcia.

Istoric: aceasta este o rasă veche, urmașă atât a câinilor de tip Mastiff, cât și a Sighthoundului. În Turcia, acești câini erau folosiți pentru a proteja oile de lupi și alți prădători mari. Au fost importați pentru prima oară în S.U.A. în anii 1970 și continuă să fie o rasă folosită pentru paza turmelor de animale în ambele țări.

Descriere fizică: Câinele Akbash este un animal mare, puternic, cu picioare lungi, care este totuși mai mult lung decât înalt. Are un cap trapezoidal, cu ochii închiși la culoare, nas negru și pigmentație închisă a buzelor.

Blana este dublă, cu un puf moale și un strat exterior alb de lungime medie sau mare.

Înălțime: 67,5-80 cm.

Temperament: Câinele Akbash este un animal extrem de loial, inteligent și independent. Poate fi un animal de companie grozav dacă este crescut împreună cu oameni și bine socializat; cu toate acestea, exemplarele care sunt folosite la muncă și nu au fost socializate corespunzător pot fi agresive față de străini.

Acest câine este foarte protectiv cu familia, haita și proprietatea sa.

Nivel de activitate: scăzut către moderat.

Cel mai bun stăpân: pentru a fi ținut ca animal de companie, Akbashul are nevoie de un stăpân foarte experimentat în creșterea câinilor, care să fie ferm și consistent în abordarea sa, cu o casă într-un mediu rural.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: cardio-miopatie, entropion, displazie de șold, hipotiroidism, convulsii, hernie ombilicală.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *