Bullmastiff – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Bullmastifful a fost dezvoltat în anul 1860 prin încrucișarea Mastiffului cu Bulldogul. A fost crescut pentru a prinde și reține braconierii fără a-i răni. Crescătorii credeau că au creat un câine care era rapid, dar nu agresiv. Conform iubitorilor rasei, câinii sunt mai mult Mastiffi decât Bulldogi.

Descriere fizică: Bulmastifful este un câine mare și puternic cu un cap mare și lat, și un bot scurt, bont. Atunci când este alert, fruntea i se încrețește. Ochii sunt întunecaţi, iar nasul este negru.

Urechile lăsate sunt triunghiulare, de mărime medie, și poziționate depărtat. Acest câine are un piept lat, adânc și spate musculos cu o coadă lungă care poate fi fie dreaptă, fie curbată. Blana scurtă dreaptă poate fi tigrată, cafenie, sau roșie cu botul și urechile negre. Pe piept poate avea o mică pată albă.

Înălțime: 61-69 cm.

Greutate: 45-60 kg.

Temperament: este un câine liniștit, docil, răbdător și blând cu prietenii și familia, în special cu copiii. Poate fi însă proiectiv și teritorial.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: Bulmastifful se descurcă bine într-o familie și se poate adapta la majoritatea situațiilor de viață, dar s-ar putea să fie un pic cam prea mare pentru un apartament.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, probleme cardiace, displazie de șold, hipotiroidism, afecțiuni renale, panosteită, tumori.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *