bullmastiff-rasa-caine

Bullmastiff – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Bullmastifful a fost dezvoltat în anul 1860 prin încrucișarea Mastiffului cu Bulldogul. A fost crescut pentru a prinde și reține braconierii fără a-i răni. Crescătorii credeau că au creat un câine care era rapid, dar nu agresiv. Conform iubitorilor rasei, câinii sunt mai mult Mastiffi decât Bulldogi.

Descriere fizică: Bulmastifful este un câine mare și puternic cu un cap mare și lat, și un bot scurt, bont. Atunci când este alert, fruntea i se încrețește. Ochii sunt întunecaţi, iar nasul este negru.

Urechile lăsate sunt triunghiulare, de mărime medie, și poziționate depărtat. Acest câine are un piept lat, adânc și spate musculos cu o coadă lungă care poate fi fie dreaptă, fie curbată. Blana scurtă dreaptă poate fi tigrată, cafenie, sau roșie cu botul și urechile negre. Pe piept poate avea o mică pată albă.

Înălțime: 61-69 cm.

Greutate: 45-60 kg.

Temperament: este un câine liniștit, docil, răbdător și blând cu prietenii și familia, în special cu copiii. Poate fi însă proiectiv și teritorial.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: Bulmastifful se descurcă bine într-o familie și se poate adapta la majoritatea situațiilor de viață, dar s-ar putea să fie un pic cam prea mare pentru un apartament.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: balonare, probleme cardiace, displazie de șold, hipotiroidism, afecțiuni renale, panosteită, tumori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *