Bulldogul american – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Bulldogul a fost inițial o rasă folosită pentru mânarea cirezilor de vite și gardian pentru casă și proprietate. Mai târziu, au fost folosiți la lupte cu tauri.

În Marea Britanie, câinii aceștia au evoluat în rasa modernă de companie atunci când luptele cu taurii au fost declarate ilegale. Cu toate acestea, importurile din acest prototip de Bulldog au continuat să fie crescute în rasă pură pe teritoriul S.U.A.

Acești câini au fost folosiți pentru o varietate de slujbe la ferme, dar au fost aproape de dispariție în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Un veteran de război a lucrat la revitalizarea rasei, care acum este denumită Bulldog american.

Acești câini continuă să fie folosiți ca animale de muncă și ca animale de companie.

Descriere fizică: Bulldogul american este un câine mare, puternic și bine legat. Capul este mare și lat, cu un bot larg și fălci puternice. Nasul mare poate fi de orice culoare, iar urechile pot fi lăsate, semi-erecte, de tip lalea, sau tăiate erecte.

Are ochi mari, rotunzi, un gât musculos, și o coadă care poate fi lăsată natural sau poate fi tăiată. Blana scurtă și dreaptă poate fi orice culoare, model sau combinație de culori, cum ar fi roșu tigrat sau oricare alt tip de blană tigrată, alb, roșu, cafeniu. Singurele culori nepermise sunt negru complet, albastru complet și tricolor.

Înălțime: 50-67,5 cm.

Greutate: 27-56 kg.

Temperament: Bulldogul american este un câine impunător, dar tandru și iubitor cu familia, și în același timp agresiv cu intrușii și neînfricat în fața taurilor.

Este inteligent, sensibil și, în general, destul de calm.

Cel mai bun stăpân: această rasă are nevoie de un stăpân cu experiență în creșterea câinilor, care să aibă timp pentru a-l dresa și socializa.

Rasa se descurcă destul de bine cu copiii, dacă este corespunzător socializată, dar în general nu ar trebui să trăiască în casă decât cu un singur câine de sex opus.

Nevoi speciale: atenție, socializare, curte îngrădită, lesă, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, displazie de șold, parvoviroză, alergii ale pielii.

Cele mai cunoscute linii de Bulldog american apărute prin programele de rasă care au urmat celui de Al Doilea Război Mondial sunt tipurile Johnson și Scott.

Câinii Johnson tind sa fie mai agresivi și sunt de dimensiuni mai mari, cu un cap mare, botul scurt și maxilar cu prognatism.

Câinii Scott sunt mai atletici, mai supli și cu picioare mai lungi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *