Boxer – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Boxerii există în Europa încă din secolul al XVI-lea. Deși au fost inițial câini de vânătoare, se crede că au ca strămoș câinii tibetani de lupte și sunt verișori ai Bulldogului.

Au fost folosiți în luptele cu tauri până când acestea au fost interzise în Germania la mijlocul secolului al XIX-lea. Boxerii au fost de asemenea folosiți de către poliție și armată, ca animale de spectacol și companioni.

Până la Al Doilea Război Mondial nu erau foarte cunoscuți în S.U.A. Numele de „boxer” provine de la tendința acestor câini de a-și folosi labele anterioare atunci când se luptă.

Descriere fizică: Boxerul este un câine de talie medie, compact, musculos și cu o formă a corpului pătrată. Are un bot pătrat, bont, asemănător Bulldogului, cu buza superioară groasă, mandibula proeminentă, ochi maronii închis, nas negru și urechi care pot fi tăiate și ținute erecte sau lăsate în mod natural.

Are un piept adânc, picioare compacte, și o coadă tăiată purtată ridicată. Blana scurtă, dreaptă este cafenie sau tigrată cu o mască neagră, câteodată cu pete albe.

Înălțime: 53-63 cm.

Greutate: 23-36 kg.

Temperament: Boxerul este un câine jucăuș, iubitor de distracție, care este extrem de loial și afectuos cu familia. Unii sunt inițial precauți cu necunoscuții, dar în general sunt siguri pe ei și își fac prieteni ușor. Boxerul este un câine excelent pentru familiile cu copii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Boxerul se descurcă de minune în sânul unei familii la oraș, în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme respiratorii, probleme cardiace, displazie de șold, boli ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *