boxer-rasa-caine

Boxer – Rasă câine

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Boxerii există în Europa încă din secolul al XVI-lea. Deși au fost inițial câini de vânătoare, se crede că au ca strămoș câinii tibetani de lupte și sunt verișori ai Bulldogului.

Au fost folosiți în luptele cu tauri până când acestea au fost interzise în Germania la mijlocul secolului al XIX-lea. Boxerii au fost de asemenea folosiți de către poliție și armată, ca animale de spectacol și companioni.

Până la Al Doilea Război Mondial nu erau foarte cunoscuți în S.U.A. Numele de „boxer” provine de la tendința acestor câini de a-și folosi labele anterioare atunci când se luptă.

Descriere fizică: Boxerul este un câine de talie medie, compact, musculos și cu o formă a corpului pătrată. Are un bot pătrat, bont, asemănător Bulldogului, cu buza superioară groasă, mandibula proeminentă, ochi maronii închis, nas negru și urechi care pot fi tăiate și ținute erecte sau lăsate în mod natural.

Are un piept adânc, picioare compacte, și o coadă tăiată purtată ridicată. Blana scurtă, dreaptă este cafenie sau tigrată cu o mască neagră, câteodată cu pete albe.

Înălțime: 53-63 cm.

Greutate: 23-36 kg.

Temperament: Boxerul este un câine jucăuș, iubitor de distracție, care este extrem de loial și afectuos cu familia. Unii sunt inițial precauți cu necunoscuții, dar în general sunt siguri pe ei și își fac prieteni ușor. Boxerul este un câine excelent pentru familiile cu copii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Boxerul se descurcă de minune în sânul unei familii la oraș, în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme respiratorii, probleme cardiace, displazie de șold, boli ale tiroidei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *