yorkshire-terrier-rasa-caine

Yorkshire Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Yorkie.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: acest câine a fost crescut inițial pentru a vâna șobolanii din minele și morile de bumbac din Yorkshire, Anglia. Era popular printre cei din clasa muncitoare, în special printre țesători. Mai târziu a devenit un animal de companie la modă în epoca Victoriană.

Denumit inițial Terrier scoțian cu păr rupt, rasa a fost redenumită Yorkshire Terrier în anul 1870. Este urmaș al Waterside Terrierului, Vechiului Terrier englez negru și cafeniu, Terrierului englez cu blana aspră, Paisley Terrierului și Clysdale Terrierului.

A ajuns pentru prima data în S.U.A. în anii 1870.

Descriere fizică: un câine foarte mic, bine echilibrat, cu proporții pătrate și un cap purtat înalt. Craniul este mic și plat, botul este conic, cu un nas butonat, mic și negru. Urechile erecte în mod natural sunt mici și au forma literei „V”.

Coada este tăiată pentru a avea lungime medie și este purtată un pic mai ridicată de nivelul spatelui. Blana distinctivă este lungă, mătăsoasă, și lucioasă, cu cărare pe mijlocul spatelui și atârnând direct pe podea.

Părul lung de pe cap este împărțit în două sau legat cu o fundă. Părul de pe bot este lung și se amestecă cu cel de pe piept. Puii se nasc negri cu cafeniu, dar cam la vârsta de doi ani își dezvoltă colorația caracteristică de albastru oțel și cafeniu.

Înălțime: 10,5-23 cm.

Greutate: 1,5-3 kg.

Temperament: acest mic Yorkie este un adevărat Terrier. În ciuda dimensiunilor sale reduse, este curajos și hotărât. Tinde să se înțeleagă bine cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alte animale, dar poate deveni insistent și ciupitor dacă nu este bine socializat și dresat.

Pentru că esențele tari se țin in sticluțe mici, Terrierul Yorkshire este destul de pretențios atunci când vine ora mesei. Pentru a descoperi cea mai bună mâncare pentru Terrier Yorkshire, un ghid de hrănire este de mare ajutor.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: acesta este un câine adaptabil care se descurcă bine într-o casă în oraș sau în suburbii. Este un excelent câine de apartament.

Nevoi speciale: îngrijire dentară, îngrijirea blănii, socializare, supravegherea întâlnirilor cu copiii și animale mai mari, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme dentare, hipoglicemie, boala Legg-Perthes, șunt hepatic, luxarea patelelor.

Un Yorkshire numit Big Boss deține recordul de cel mai mic câine din lume. Atunci când i-a fost oferit titlul în anul 1995, el avea doar 11,9 cm înălțime ți 12,9 cm lungime la vârsta de un an.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *