terrierul-de-boston-rasa-caine

Terrier de Boston – Rasă câine

Nume alternative: Bull Terrier cit capul rotund, Boston Bull, Bullethead.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: acest Terrier este o varietate redusă la scară a câinilor de tip Bull Terrier atât de populari la începuturile Statelor Unite. Există variante diferite ale istoriei sale, unele susținând că este urmaș al APBT, Boxerului, Bull Terrierului, Bulldogului francez și Bulldogului englez sau urmaș al încrucișării dintre Bulldog englez și Terrier englez alb.

Indiferent care dintre acestea este cea adevărată, se știe că rasa a fost dezvoltată spre sfârșitul secolului al XIX-lea și este una dintre primele rase create în S.U.A. A fost prima rasă americană recunoscută de către AKC.

Descriere fizică: este un câine mic, compact și musculos. Are un corp scurt, cu aspect pătrat. Capul este pătrățos și botul scurt și lat reprezintă cam o treime din lungimea craniului. Are un nas negru, lat, și ochi mari, rotunzi întunecați ce sunt depărtați.

Urechile mici sunt fie lăsate natural, fie tăiate pentru a le ține erecte. Coada este scurtă și poate fi dreaptă sau răsucită. Blana este scurtă și dreaptă, putând fi tigrată, focă sau neagră toate cu pete albe.

Înălțime: 38-43 cm.

Greutate: 7-11 kg.

Temperament: este un câine vioi, inteligent și alert. Este determinat și puternic, dar cu o dispoziție blândă și temperată. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și alți câini.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă excelent cu o familie sau un individ într-o casă de la oraș, din suburbii, sau de la țară.

Nevoi speciale: atenție, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sindrom brahicefalic, cataractă, surzenie, hipotiroidism, luxații ale patelelor, râie.

Terrierul de Boston este cunoscut și după porecla de „gentlemanul american” datorită dispoziției sale blânde și liniștite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *