spaniel-tibetan-rasa-caine

Spaniel tibetan – Rasă câine

Nume alternative: Tibbies.

Ţară de origine: Tibet.

Istoric: această rasă nu este de fapt un Spaniel adevărat; în schimb este înrudit cu Pechinezul și cu Chinul japonez. A fost dezvoltat de către budiștii tibetani pentru a se asemăna cu leii, sau Câini Foo, care sunt animale sacre în simbolismul tibetan.

Era deseori oferit drept cadou pentru conducătorii budiști din alte țări. În mănăstirile budiste servea ca animal de companie și câine de pază, lătrând de sus de pe zidurile mănăstirii. Primele exemplare au fost aduse în Marea Britanie spre sfârșitul secolului al XIX-lea, dar rasa nu a ajuns în S.U.A. abia în anul 1965.

Descriere fizică: un câine mic, care este puțin mai lung decât este înalt. Capul este mic în proporție cu corpul și este purtat cu mândrie. Are un bot de lungime medie, bont și lipsit de riduri. Are picioare mici, asemănătoare cu ale unui iepure și o coadă stufoasă, care este purtată curbată peste spate.

Are o blană dublă, cu păr de lungime medie, mătăsos. In jurul gâtului prezintă o coamă; partea posterioară a picioarelor și fundul sunt bine îmblănite. Fața și partea posterioară a picioarelor au părul moale. Se întâlnesc toate culorile și combinațiile de culori.

Înălțime: 22,5-28 cm.

Greutate: 4-7 kg.

Temperament: este un câine afectuos, de familie, și dornic să facă pe placul stăpânilor. Este precaut cu străinii, asta făcând din el un bun câine de pază, dar care se comportă bine cu animalele și cu oamenii pe care îi cunoaște.

Unii îl descriu ca fiind ca o pisică.

Nivel de activitate: scăzut spre moderat.

Cel mai bun stăpân: este foarte adaptabil, descurcându-se la fel de bine atât la țară, cât și la oraș, cu un individ sau o familie.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii de nivel moderat, socializare.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, atrofie retiniană progresivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *