spaniel-englez-de-jucărie-rasa-caine

Spaniel englez de jucărie – Rasă câine

Nume alternative: King Charles Spaniel.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: strămoșii acestei rase au venit probabil din China sau Japonia, dar rasa este cunoscută în Anglia și Scoția încă din secolul al XVI-lea.

Mary, regina Scoției, se pare că a avut un astfel de câine alături de ea atunci când a fost decapitată. Este crescut ca animal de companie de mai bine de 500 de ani. Există patru varietăți de culoare; până în secolul al XX-lea fiecare varietate era considerată o rasă separată.

Descriere fizică: este un câine mic, compact, solid, cu aspect pătrat. Are un cap rotund, urechi mari, lăsate, și un nas scurt, orientat ușor spre sus. Ochii rotunzi, întunecați sunt proeminenți, iar botul este extrem de scurt și ridat.

Coada este tăiată sau natural scurtă. Blana este de lungime medie și mătăsoasă, dreaptă sau ondulată, și poate avea patru culori, fiecare combinație având un nume: Blenheim este alb cu pete roșii-castanii; Prince Charles este tricolor, negru, alb și cafeniu; King Charles este negru și cafeniu; iar Ruby este roșu-castaniu.

Înălțime: 24,5-28 cm.

Greutate: 4-6 kg.

Temperament: este un câine prietenos și afectuos. Este dornic să facă pe placul stăpânilor săi, inteligent și relaxat. Este prietenos cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alte animale.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: un câine ideal pentru apartament.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, anomalii cardiace, luxații ale patelelor, hernie ombilicală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *