Spaniel englez de jucărie – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: King Charles Spaniel.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: strămoșii acestei rase au venit probabil din China sau Japonia, dar rasa este cunoscută în Anglia și Scoția încă din secolul al XVI-lea.

Mary, regina Scoției, se pare că a avut un astfel de câine alături de ea atunci când a fost decapitată. Este crescut ca animal de companie de mai bine de 500 de ani. Există patru varietăți de culoare; până în secolul al XX-lea fiecare varietate era considerată o rasă separată.

Descriere fizică: este un câine mic, compact, solid, cu aspect pătrat. Are un cap rotund, urechi mari, lăsate, și un nas scurt, orientat ușor spre sus. Ochii rotunzi, întunecați sunt proeminenți, iar botul este extrem de scurt și ridat.

Coada este tăiată sau natural scurtă. Blana este de lungime medie și mătăsoasă, dreaptă sau ondulată, și poate avea patru culori, fiecare combinație având un nume: Blenheim este alb cu pete roșii-castanii; Prince Charles este tricolor, negru, alb și cafeniu; King Charles este negru și cafeniu; iar Ruby este roșu-castaniu.

Înălțime: 24,5-28 cm.

Greutate: 4-6 kg.

Temperament: este un câine prietenos și afectuos. Este dornic să facă pe placul stăpânilor săi, inteligent și relaxat. Este prietenos cu toată lumea, inclusiv cu copiii și alte animale.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: un câine ideal pentru apartament.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, anomalii cardiace, luxații ale patelelor, hernie ombilicală.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *