shih-tzu-rasa-caine

Shih Tzu – Rasă câine

Nume alternative: Câinele Foo, Câinele cu față de crizantemă.

Ţară de origine: China.

Istoric: istoria acestei rase este întrucâtva neclară. S-ar putea să fi existat în China încă din vremea Dinastiei Tang, în secolul al VII-lea, sau să fi ajuns aici abia în secolul al X-lea. Indiferent de acest aspect, această rasă este bine reprezentată în arta chineză, inclusiv în ceea ce privește sculptura și broderiile.

A fost crescută în Orașul Interzis din Beijing și, probabil, a fost selecționat pentru a se asemăna cu un leu domesticit, sau Câinele Foo, care este sacru pentru budiști. Era crescut doar de către familiile regale.

Tocmai datorită acestei asocieri, marea majoritate a acestor câini au fost omorâți în timpul Revoluției Chineze. Unii au fost cruţați și crescuți în continuare în Marea Britanie și S.U.A.

Descriere fizică: un câine mic, puternic, bine echilibrat, care este un pic mai lung decât este înalt. Are un cap rotund și lat, cu ochii depărtați. Botul neridat este scurt și pătrat. Are urechi mari, lăsate. Coada este poziționată înalt și se curbează peste spate.

Rasa are o blană dublă, cu stratul exterior, des, lung și puțin ondulat. Părul lung de pe cap este prins în Ir-un moț. Poate fi de orice culoare sau combinație de culori.

Înălțime: 15-27 cm.

Greutate: 4-7 kg.

Temperament: este un câine prietenos, de încredere. Se înțelege bine cu toată lumea, inclusiv cu copiii, străinii și alte animale. Este vioi, alert și afectuos.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: împreună cu un stăpân atent, Shih Tzu se descurcă bine într-un apartament.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: alergii, cheilopalatoschizis, probleme oftalmologice, afecțiuni renale, boala von Willebrand.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *