Schipperke – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Spits, Spitske.

Ţară de origine: Belgia.

Istoric: această rasă își are originile în regiunile flamande ale Belgiei. Se trage din Leauvenaar, un câine ciobănesc mare, și datează încă din anul 1690.

Inițial s-a numit Spits sau Spitske, dar în anul 1888 denumirea a fost schimbată în Schipperke, care înseamnă „micuțul barcagiu”, în cinstea proprietarului de bărci care a dezvoltat la un nou nivel rasa.

În această perioadă, câinii din această rasă au fost deseori văzuți pe bărcile care circulau pe canale, dar a fost de asemenea popular și ca paznic de magazine, companion și chiar câine de vânătoare.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu un corp scurt și gros, care este mai mare în partea anterioară decât în cea posterioară. Capul lat se îngustează la nivelul ochilor, conferindu-i un aspect de vulpe.

Botul este conic și egal în lungime cu craniul. Nasul este mic și negru, iar ochii sunt mici și maronii închis. Are urechi mici, triunghiulare, și coada tăiată. Are o blană dublă, groasă și aspră, care este lungă pe gât și fund, dar mai scurtă pe corp. În S.U.A. este întotdeauna negru; în Europa poate fi cafeniu, crem, sau ciocolatiu.

Înălțime: 24-33 cm.

Greutate: 3-8 kg.

Temperament: un câine curios și curajos, este precaut cu străinii și un excelent câine de pază. Se adaptează foarte ușor și, atât timp cât este socializat, se descurcă bine cu marea majoritate a oamenilor.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se adaptează la marea majoritate a situațiilor de trai, descurcându-se chiar și în spațiul limitat dintr-o barcă.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: hipotiroidism, boala Legg Perthes.

Conform legendei, Schipperke și-a pierdut coada ca urmare a unei dispute dintre doi vecini, dintre care unul era supărat de vizitele regulate în curtea sa făcute de Schipperke-ul vecinului. Ca răzbunare, vecinul supărat a tăiat coada câinelui.

Fanilor rasei le-a plăcut noul aspect și l-au încorporat în standardul rasei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *