pug-rasa-caine

Pug – Rasă câine

Nume alternative: Lo-sze (China), Mopshond (Olanda), Carlin (Franța), Mops (Germania).

Ţară de origine: China.

Istoric: strămoșii acestei rase au apărut probabil în China acum câteva mii de ani. De acolo, rasa a ajuns în Tibet și Japonia, probabil sub formă de cadouri regale sau obiecte de negoț, și într-un final în Europa în secolul al XVI-lea sau al XVII-lea.

A fost cunoscut pentru prima oară în afara Chinei în Olanda, unde a fost extrem de popular. A ajuns pentru prima dată în S.U.A. în secolul al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine scurt, cu aspect pătrățos și îndesat, cu picioare drepte. Capul este mare și rotund, cu o frunte puternic ridată. Ochii mari, proeminenți, sunt întunecați și depărtați, iar urechile mici sunt ridicate sau butonate.

Coada este curbată strâns. Are o blană simplă, scurtă cu păr drept, lucios ce poate fi argintiu, cafeniu sau negru, cu o mască și urechile negre.

Înălțime: 25,4-28 cm.

Greutate: 6-8 kg.

Temperament: Pugul este un câine iubitor și afectuos. Este dornic să facă pe placul stăpânilor și se bucură de compania copiilor. Este, de asemenea, inteligent, dar poate fi încăpățânat. Tinde să sforăie.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: este extrem de adaptabil, descurcându-se excelent într-un apartament.

Nevoi speciale: evitarea exercițiilor intense, proiecție împotriva căldurii, curățarea ridurilor.

Posibile probleme de sănătate: deformări ale gurii și nasului, probleme oculare și ale pleoapelor, șoc termic, displazie de șold, boala Legg-Perthes, luxații ale patelelor, encefalita câinelui Pug.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *