Pug – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Lo-sze (China), Mopshond (Olanda), Carlin (Franța), Mops (Germania).

Ţară de origine: China.

Istoric: strămoșii acestei rase au apărut probabil în China acum câteva mii de ani. De acolo, rasa a ajuns în Tibet și Japonia, probabil sub formă de cadouri regale sau obiecte de negoț, și într-un final în Europa în secolul al XVI-lea sau al XVII-lea.

A fost cunoscut pentru prima oară în afara Chinei în Olanda, unde a fost extrem de popular. A ajuns pentru prima dată în S.U.A. în secolul al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine scurt, cu aspect pătrățos și îndesat, cu picioare drepte. Capul este mare și rotund, cu o frunte puternic ridată. Ochii mari, proeminenți, sunt întunecați și depărtați, iar urechile mici sunt ridicate sau butonate.

Coada este curbată strâns. Are o blană simplă, scurtă cu păr drept, lucios ce poate fi argintiu, cafeniu sau negru, cu o mască și urechile negre.

Înălțime: 25,4-28 cm.

Greutate: 6-8 kg.

Temperament: Pugul este un câine iubitor și afectuos. Este dornic să facă pe placul stăpânilor și se bucură de compania copiilor. Este, de asemenea, inteligent, dar poate fi încăpățânat. Tinde să sforăie.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: este extrem de adaptabil, descurcându-se excelent într-un apartament.

Nevoi speciale: evitarea exercițiilor intense, proiecție împotriva căldurii, curățarea ridurilor.

Posibile probleme de sănătate: deformări ale gurii și nasului, probleme oculare și ale pleoapelor, șoc termic, displazie de șold, boala Legg-Perthes, luxații ale patelelor, encefalita câinelui Pug.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *