Pomeranian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Poms, Spitz german de jucărie.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: se spune că această rasă își are originile în Pomerania, o provincie din estul Germaniei. Se consideră, în general, că este descendentă a câinilor germani de tip Spitz care erau folosiți pentru a trage sănii și pentru mânatul oilor.

A fost selecționat pentru a avea talia actuală în secolul al XIX-lea și era foarte apreciat de către Regina Victoria. A ajuns pentru prima oară în S.U.A. spre sfârșitul secolului al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine mic, cu un aspect de vulpe și urechi mici, erecte. Are un cap trapezoidal; ochi întunecați, migdalați; și un bot scurt, conic. Coada i se curbează peste spate și are niște picioare mici, compacte.

Are o blană dublă cu puful gros și moale și un strat exterior bogat și drept. Blana poate fi de orice culoare, dar unele dintre cele mai întâlnite sunt roșu, portocaliu, crem, zibelina, și negru cu cafeniu.

Înălțime: 20-28 cm.

Greutate: 1,5-3 kg.

Temperament: este un câine sociabil, inteligent și foarte ușor de dresat. Dacă nu este socializat, s-ar putea să se manifeste destul de neprietenos față de străini sau chiar față de prieteni.

Este un câine foarte curat, unii descriindu-l ca asemănător unei pisici. Este proiector și un câine de pază excelent.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: acești câini se adaptează foarte bine vieții la oraș. Se descurcă cel mai bine în cămine doar cu adulți.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme dentare, luxarea patelelor, persistența canalului arterial, atrofie retiniană progresivă, colaps traheal.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *