Pinscher pitic – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Mini-pin.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: această rasă are sute de ani vechime, chiar mai mulți decât Dobermanul (cu care nu este înrudit). Este considerat a fi fost dezvoltat ca vânător de șoareci prin împerecherea Pinscherilor germani cu Dachshund sau cu Ogarul italian.

Rasa a fost dezvoltată în forma actuală în jurul anului 1895. Deși Primul Război Mondial a stopat dezvoltarea sa, împătimiții rasei au continuat în afara Germaniei după război. A fost văzută pentru prima oară în S.U.A. în anii 1920.

Descriere fizică: este un câine mic, robust, compact. Corpul musculos are formă trapezoidală. Are un cap îngust, conic, cu craniul plat. Ochii sunt ovali, aproape negri și lucioși. Urechile pot fi tăiate sau lăsate natural. Coada este tăiată și ținută ridicată. Are blana scurtă, dreaptă și moale; poate fi roșu, roșu de cerb (roșu cu fire negre amestecate), negru cu pete ruginii, sau ciocolatiu cu pete ruginii.

Înălțime: 25,5-30 cm.

Greutate: 3,5-4,5 kg.

Temperament: Pinscherul pitic este un câine alert viguros și energic. Este neînfricat și încrezător în propriile puteri. Este precaut cu străinii și câteodată agresiv cu alți câini. Va reacționa dacă este provocat.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă bine cu un stăpân activ într-o casă din suburbii sau în oraș.

Nevoi speciale: exerciții, socializare, supraveghere cu copiii, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme cardiace, epilepsie, displazie de șold, boala Legg-Perthes, luxații ale patelelor, probleme ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *