pechinez-rasa-caine

Pechinez – Rasă câine

Nume alternative: Câinele leu, Câinele soare, Câinele mânecă.

Ţară de origine: China.

Istoric: câini asemănători cu această rasă existau în China încă din timpul dinastiei Tang, din secolul al VIII-lea. Proprietarii lor erau în exclusivitate nobili, iar furtul unui câine Pechinez era pedepsit cu moartea.

Era cunoscut după trei nume: câinele leu (datorită coamei bogate), câinele soare (datorită culorii galben roșietice) și câinele mânecă (pentru că era atât de mic încât putea fi purtat în mâneca largă a stăpânului.

A fost adus pentru prima oară în lumea occidentală în anul 1860, atunci când palatul imperial a fost prădat de către britanici și cinci dintre câinii imperiali au fost furați și aduși în Marea Britanie unde au fost oferiți Reginei Victoria. Rasa a ajuns pentru prima oară în S.U.A. la începutul secolului al XX-lea.

Descriere fizică: Pechinezul este un câine mic, îndesai, cu partea anterioară a corpului puternică în contrast cu cea anterioară, ceea ce îi conferă un aspect de leu. Capul este mare și botul ridat este foarte scurt, cu fălci puternice.

Nasul este scurt, lat și negru. Ochii rotunzi sunt mari, proeminenți și întunecați. Urechile lăsate au formă de inimă. Are un gât foarte scurt; labe plate care de multe ori sunt răsucite către exterior; și picioare scurte, curbe. Coada se curbează peste spate.

Are o blană dublă, cu un strat inferior gros și cel exterior lung, plat și moale. Poate fi de orice culoare, inclusiv roșu, cafeniu, negru, negru și cafeniu, sau alb. Are deseori o mască asemănătoare unor ochelari.

Înălțime: 20-22 cm.

Greutate: 4-6 kg.

Temperament: Pechinezul este un câine independent și regal, demn și încăpățânat. Nu este întotdeauna prietenos cu copiii sau cu alți câini, dar este calm și jucăuș cu cei pe care îi cunoaște. Încăpățânarea sa îl face să fie un câine ceva mai greu de dresat.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: acest câine se descurcă foarte bine într-un apartament alături de o familie.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, protecție împotriva căldurii, socializare, supraveghere în preajma copiilor mici, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sensibilitate la anestezie și căldură, sindromul brahicefalic, ulcerații corneene, afecțiuni ale discurilor intervertebrale, nări stenozate, hernie ombilicală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *