Pechinez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Câinele leu, Câinele soare, Câinele mânecă.

Ţară de origine: China.

Istoric: câini asemănători cu această rasă existau în China încă din timpul dinastiei Tang, din secolul al VIII-lea. Proprietarii lor erau în exclusivitate nobili, iar furtul unui câine Pechinez era pedepsit cu moartea.

Era cunoscut după trei nume: câinele leu (datorită coamei bogate), câinele soare (datorită culorii galben roșietice) și câinele mânecă (pentru că era atât de mic încât putea fi purtat în mâneca largă a stăpânului.

A fost adus pentru prima oară în lumea occidentală în anul 1860, atunci când palatul imperial a fost prădat de către britanici și cinci dintre câinii imperiali au fost furați și aduși în Marea Britanie unde au fost oferiți Reginei Victoria. Rasa a ajuns pentru prima oară în S.U.A. la începutul secolului al XX-lea.

Descriere fizică: Pechinezul este un câine mic, îndesai, cu partea anterioară a corpului puternică în contrast cu cea anterioară, ceea ce îi conferă un aspect de leu. Capul este mare și botul ridat este foarte scurt, cu fălci puternice.

Nasul este scurt, lat și negru. Ochii rotunzi sunt mari, proeminenți și întunecați. Urechile lăsate au formă de inimă. Are un gât foarte scurt; labe plate care de multe ori sunt răsucite către exterior; și picioare scurte, curbe. Coada se curbează peste spate.

Are o blană dublă, cu un strat inferior gros și cel exterior lung, plat și moale. Poate fi de orice culoare, inclusiv roșu, cafeniu, negru, negru și cafeniu, sau alb. Are deseori o mască asemănătoare unor ochelari.

Înălțime: 20-22 cm.

Greutate: 4-6 kg.

Temperament: Pechinezul este un câine independent și regal, demn și încăpățânat. Nu este întotdeauna prietenos cu copiii sau cu alți câini, dar este calm și jucăuș cu cei pe care îi cunoaște. Încăpățânarea sa îl face să fie un câine ceva mai greu de dresat.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: acest câine se descurcă foarte bine într-un apartament alături de o familie.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, protecție împotriva căldurii, socializare, supraveghere în preajma copiilor mici, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sensibilitate la anestezie și căldură, sindromul brahicefalic, ulcerații corneene, afecțiuni ale discurilor intervertebrale, nări stenozate, hernie ombilicală.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *