papillon-rasa-caine

Papillon – Rasă câine

Nume alternative: Spaniel de jucărie continental, Espagneul nain (Spaniel pitic), Phalene (versiune cu urechile lăsate).

Ţară de origine: Franța/Belgia.

Istoric: Papillonul își are probabil originile în Europa de Vest ca o versiune „micșorată” a Spanielilor mai mari.

Acest tip de câine se presupune că există încă din anul 1500. Cunoscut și ca Spanielul pitic, Papillonul a fost popular printre femeile din nobilime. Madame Pompadour și Marie Antoinette au avut amândouă astfel de câini.

Descriere fizică: este un câine mic, cu constituție fină. Este ușor mai lung decât este înalt.

Are capul mic, cu un bot subțire, conic, care este aproape o treime din lungimea capului. Are un nas mic și negru, iar ochii sunt rotunzi și întunecați. Urechile mari sunt în mod normal ridicate, semănând cu aripile unui fluture, de unde vine și numele rasei.

Cu excepția faptului că sunt lăsate, Phalenul are același tip de urechi. Papillonul are labe subțiri, ca de iepure. Coada lungă, bogată, este arcuită peste spate. Are blana formată dintr-un singur strat cu păr mătăsos, drept.
Partea posterioară a picioarelor este îmblănită, iar pe piept are un smoc mai proeminent de păr. Este alb, iar nasul, zona din jurul ochilor și buzele sunt întotdeauna negre.

Înălțime: 20-28 cm.

Greutate: 1,8-4 kg.

Temperament: este un câine alert, prietenos cu toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alte animale.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: se descurcă bine în marea majoritate a mediilor, dar este un animal de companie excelent pentru apartament sau o persoană sedentară.

Nevoi speciale: penaj, socializare.

Posibile probleme de sănătate: șunt hepatic, luxația patelelor, atrofie retiniană progresivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *