metisii-caini-de-companie

Metișii câinilor de companie

Dintre metișii raselor de companie probabil cele mai întâlnite sunt cei de Poodle, care sunt atât de frecvent întâlniți încât li s-au dat chiar și denumiri. Cockapoo este rezultatul împerecherii dintre un Cocker Spaniel și un Poodle pitic, în vreme ce Peekapoo este rezultatul împerecherii dintre un Pechinez și un Poodle pitic.

Pentru că marea majoritate a raselor de companie sunt foarte mici, așa sunt și metișii lor. Dar acest lucru nu înseamnă că vor avea neapărat personalitatea uneia dintre rasele care a participat la formarea metisului. Rasele de companie sunt de obicei urmașe ale Terrierilor, care au în general personalități puternice, ceva mai certărețe decât rasele de companie.

Asemenea raselor de companie, mulți dintre metiși au nevoie de îngrijire specială pentru blana lor și pot fi destul de „ciupitori” cu străinii sau copiii, dacă nu sunt bine socializați. Pe de altă parte, mulți dintre acești câini sunt excelente animale de companie pentru cei care trăiesc într-un apartament sau care au un stil de viață mai sedentar.

După succesul filmelor „101 Dalmațieni”, acești câini crescuți iresponsabil au fost din ce în ce mai frecvent întâlniți, ducând la sporirea exemplarelor de metiși. Indiferent dacă Dalmațianul este împerecheat cu un Labrador sau Ciobănesc, își păstrează în general nevoia sporită de energie, cât și firea protectivă.

Deși tendința actuală este de a exista mai puțini metiși ai raselor mici de companie în adăposturi, multe regiuni au organizații de salvare dedicate special acestora. Lucrați împreună cu adăpostul sau organizația pentru a găsi companionul potrivit pentru dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *