Maltese – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Malta.

Istoric: această rasă este una dintre rasele de Bichoni care se găsește în zona mediteraneeană. Este considerat a avea cel puțin două mii de ani vechime și a fost crescut ca animal de companie de către nobili.

Autorii antici remarcau deseori frumusețea rasei; grecii erau atât de îndrăgostiți de această rasă încât au construit chiar monumente funerare pentru ei. Călătorii britanici din secolele al XVI-lea și al XVII-lea au adus acasă exemplare din această rasă, dar acești câini nu au fost văzuți în S.U.A. decât spre sfârșitul secolului al XIX-lea.

Descriere fizică: un câine mic, cu corpul compact, care este egal în lungime și lățime. Are un cap de dimensiuni medii, cu craniul ușor rotunjit și urechile lăsate. Coada este purtată arcuit peste spate.

Blana dintr-un singur strat este mătăsoasă și dreaptă. Atârnă pe fiecare parte dintr-un punct central. Părul lung de pe cap este de obicei prins într-un moț. În general, este alb pur, dar poate avea puțin cafeniu sau galben citron pe urechi, deși acest lucru nu este de dorit.

Cea mai bună mâncare pentru Bichon Maltez? Ei bine, acești micuți solicită hrană uscată de cea mai bună calitate pentru a se menține mereu activi și sănătoși!

Înălțime: 13-20 cm.

Greutate: 2-3 kg.

Temperament: un câine neînfricat care este de încredere și blând cu prietenii, dar întrucâtva precaut cu străinii. Este afectuos și jucăuș, deși predispus la un anumit grad de anxietate.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: este un bun animal de companie pentru o familie sau un individ de la oraș sau din suburbii. Se descurcă bine într-un apartament.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni ale traheii, șunt hepatic, hipoglicemie, alergii ale pielii.

La prima expoziție de la Westminster din anul 1877, un Maltese alb a fost înregistrat sub denumirea de Câine leu maltez. La ediția din anul 1879, un Maltese colorat a fost prezentat ca Skye Terrier maltez. În anul 1888, AKC a acceptat înregistrarea rasei sub denumirea de Maltese.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *