Lowchen – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Micul câine leu, Câinele leu, Micul leu.

Ţară de origine: Belgia.

Istoric: s-au găsit referiri legate de acest câine datând de la mijlocul secolului al XV-lea. S-ar putea ca inițial să fi venit din Germania, deși teoriile actuale îi plasează originile în zona mediteraneeană.

Este o rasă distinctă de mai bine de 400 de ani. Aproape a dispărut în secolul al XIX-lea, dar a fost revitalizată de către un crescător belgian. Numele, care înseamnă „micul leu”, vine de la tunsoarea caracteristică asemănătoare unui leu.

Rasa a fost dintotdeauna animal de companie și se crede că era preferată de femeile din nobilime în perioada Renașterii europene.

Descriere fizică: este un câine mic, cu aspect pătrățos. Are un craniu mare, lat, cu bot de aceeași lungime. Ochii sunt mari, rotunzi și poziționați adânc în orbite. Urechile sunt de mărime medie și atârnă.

Coada este de lungime medie și purtată curbată peste spate. Blana lungă este ușor ondulată, deasă și moale. Are în general o tunsoare specifică de leu, cu partea posterioară tunsă și cu blana normală în partea anterioară. Poate fi de orice culoare.

Înălțime: 30,5-35,5 cm.

Greutate: proporțională cu înălțimea.

Temperament: este un câine alert și inteligent; este un bun companion, fiind sociabil și afectuos. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alte animale. S-ar putea să se bată cu câinii de același sex.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: este un câine adaptabil, care se descurcă bine într-un apartament.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: luxarea patelelor.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *