Inca Orchid Peruvian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Pero sin pelo del Peru, Câinele florii de lună, Perro flora, Câinele incaș fără păr.

Ţară de origine: Peru.

Istoric: deși există multe teorii în legătură cu originile acestei rase, toată lumea este de acord asupra faptului că este o rasă foarte veche. Câinele incaș fără păr s-ar putea să fi ajuns în America de Sud prin China sau Africa, adus aici de către marinari sau imigranți.

Există două varietăți ale acestei rase: cea fără păr și cea cu blană. Varietatea cu blană era folosită la vânătoare, în vreme ce varietatea fără blană era ținută de către nobilime pentru companie și pentru a menține paturile calde. Se spune ca atunci când spaniolii au ajuns în Peru, au descoperit câinii printre orhidee și astfel i-au numit câini de flori.

Descriere fizică: este un câine de talie medie bine proporționat și musculos. Are urechi ascuțite și ochi migdalați, a căror culoare este în ton cu blana. Are o coadă lungă, ascuțită și picioare cu membrană interdigitală. Există două varietăți, cea cu blană (powderpuff) și cea fără păr.

Prima poate avea părul scurt, mediu sau lung, de orice culoare sau combinație de culori, inclusiv alb cu pete negre, cafenii, albastre sau roșii. Câteodată, blana este roșie sau albastră cu pete mai deschise la culoare. Pielea varietății fără păr poate fi neagră cu pete albe, crem, roz, albastre sau roșie cu pete de orice altă culoare.

Înălțime: 43-58 cm.

Greutate: 14-18 kg.

Temperament: este un câine blând, tăcut și mofturos. Este inteligent, ușor de dresat, și sociabil. Atât timp cât este bine socializat se înțelege bine cu toată lumea.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă bine în suburbii sau la oraș și este un excelent câine de apartament.

Nevoi speciale: protecție împotriva frigului și a luminii solare, îngrijirea pielii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: probleme dentare, sensibilitate la soare.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *