havanese-bichon-rasa-caine

Havanese – Rasă câine

Nume alternative: Bichon havanez, Bichon habaner, Câinele mătăsos de Havana.

Ţară de origine: Cuba.

Istoric: această rasă este considerată urmașa Bichonilor europeni cum ar fi Bolognese și Maltese. Interesul pentru Bichoni s-a răspândit în porturile Imperiului spaniol, inclusiv Havana. Această rasă este Bichonul Cubei și a fost dezvoltat pe parcursul secolului al XX-lea.

A fost crescută ca animal de companie de către aristocrație, dar a devenit repede popular și printre oamenii din clasa de mijloc. A fost adus în S.U.A. pentru prima dată odată cu refugiații cubanezi care au plecat din țară după revoluția din anul 1959.

Descriere fizică: un câine mic, îndesat, care este mai lung decât este înalt. Capul este trapezoidal, ușor lat, cu craniul ușor rotunjit. Botul este egal ca lungime cu craniul. Ochii și nasul sunt negrii, iar urechile sunt lăsate.

Coada are blană și este purtată peste spate. Blana dublă are un strat exterior lung, moale. Părul de pe frunte se lasă peste ochi la unele exemplare.

Așadar, cea mai bună mâncare pentru Bichon Havanez trebuie să conțină o multitudine de acizi grași de tip Omega pentru a oferi sănătate pielii acestuia și un aspect strălucitor blănii!

Înălțime: 20-28 cm.

Greutate: 3-6 kg.

Temperament: este un câine foarte ușor de dresat, inteligent și ascultător. Este tăcut și blând, dar în același timp jucăuș. Este îndeosebi afectuos cu stăpânul său, dar este prietenos cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii, cu alte animale și cu străinii.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu o familie într-o casă de oraș sau din suburbii.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: condrodisplazie, surzenie, displazie de șold, cataractă juvenilă, șunt hepatic, luxarea patelelor, afecțiuni ale pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *