Griffon de Bruxelles – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Griffon Bruxellois, Brabancon (Griffon de Bruxelles cu blana dreaptă)

Ţară de origine: Belgia.

Istoric: această rasă a primit numele orașului în care s-a născut. Inițial a fost folosit pentru a vâna șobolani în ferme, ajungând la forma actuală prin încrucișări cu Affenpinscherul, Pugul și Spanieli englezi de jucărie.

Adaosul de gene din partea ultimei rase a adus rasei caracteristicile faciale, făcând-o să nu mai fie potrivită pentru vânătoarea de șoareci. De atunci, a devenit o rasă de companie.

Descriere fizică: este o rasă de jucărie cu un corp scurt, solid. Are un craniu mare și rotund, iar bărbia sa este proeminentă. Are ochi mari, negri, depărtați. Genele sunt lungi și închise la culoare, iar nasul negru este extrem de scurt și poziționat adânc între ochi.

Urechile sunt în mod natural semi-erecte, deși câteodată sunt tăiate pentru a fi drepte în sus. Coada este tăiată cam la o treime din lungimea sa normală și este ținută ridicată. Există două varietăți de blană: aspră și dreaptă.

Varietatea aspră are blana sârmoasă și deasă, cu părul acoperind capul și formând un moț, în special în jurul ochilor, nasului, obrajilor și bărbiei. Cea cu blana dreaptă are firele de păr scurte, drepte. Culoarea poate fi roșu-maronie, negru și roșu-maroniu amestecat, negru cu pete roșii maronii și negru complet.

Înălțime: 20,5-25,5 cm.

Greutate: 3,5-5,5 kg.

Temperament: este un câine inteligent, alert, elegant, cu o personalitate bogată. Își dă singur importanță și este sigur pe el, putându-se dovedi destul de dificil de dresat. Unele exemplare nu se înțeleg prea bine cu copiii sau cu străinii.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine într-o casă din suburbii sau de la oraș.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, dresaj, socializare, supraveghere în preajma copiilor.

Posibile probleme de sănătate: sindromul brahicefalic, palatoschizis, probleme de reproducere.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *