griffon-de-bruxelles-rasa-caine

Griffon de Bruxelles – Rasă câine

Nume alternative: Griffon Bruxellois, Brabancon (Griffon de Bruxelles cu blana dreaptă)

Ţară de origine: Belgia.

Istoric: această rasă a primit numele orașului în care s-a născut. Inițial a fost folosit pentru a vâna șobolani în ferme, ajungând la forma actuală prin încrucișări cu Affenpinscherul, Pugul și Spanieli englezi de jucărie.

Adaosul de gene din partea ultimei rase a adus rasei caracteristicile faciale, făcând-o să nu mai fie potrivită pentru vânătoarea de șoareci. De atunci, a devenit o rasă de companie.

Descriere fizică: este o rasă de jucărie cu un corp scurt, solid. Are un craniu mare și rotund, iar bărbia sa este proeminentă. Are ochi mari, negri, depărtați. Genele sunt lungi și închise la culoare, iar nasul negru este extrem de scurt și poziționat adânc între ochi.

Urechile sunt în mod natural semi-erecte, deși câteodată sunt tăiate pentru a fi drepte în sus. Coada este tăiată cam la o treime din lungimea sa normală și este ținută ridicată. Există două varietăți de blană: aspră și dreaptă.

Varietatea aspră are blana sârmoasă și deasă, cu părul acoperind capul și formând un moț, în special în jurul ochilor, nasului, obrajilor și bărbiei. Cea cu blana dreaptă are firele de păr scurte, drepte. Culoarea poate fi roșu-maronie, negru și roșu-maroniu amestecat, negru cu pete roșii maronii și negru complet.

Înălțime: 20,5-25,5 cm.

Greutate: 3,5-5,5 kg.

Temperament: este un câine inteligent, alert, elegant, cu o personalitate bogată. Își dă singur importanță și este sigur pe el, putându-se dovedi destul de dificil de dresat. Unele exemplare nu se înțeleg prea bine cu copiii sau cu străinii.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine într-o casă din suburbii sau de la oraș.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, dresaj, socializare, supraveghere în preajma copiilor.

Posibile probleme de sănătate: sindromul brahicefalic, palatoschizis, probleme de reproducere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *