Coton de Tulear – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Câinele regal al Madagascarului.

Ţară de origine: Madagascar.

Istoric: această rasă este membră a familiei Bichonilor și a fost dintotdeauna un câine de companie. Se crede că strămoșii acestei rase au fost aduși în Madagascar acum patru-cinei sute de ani.

Rasa, numită după orașul port Tulear, a fost adoptată de clasa superioară din Madagascar și a devenit cunoscută ca rasa regală a Madagascarului. Doar membrii nobilimii puteau avea în proprietate acești câini.

În anul 1973, un doctor american a descoperit această rasă și a adus primele exemplare în S.U.A. în anul 1974. Deși este câinele oficial al Madagascarului, pe tărâmul său natal rasa este pe cale de dispariție.

Descriere fizică: este un câine mic, cu ochi negri mari rotunzi și nas mare și negru. Are urechi lăsate, triunghiulare, și o coadă de lungime medie purtată lăsată. Blana este de lungime medie, moale, deasă, asemănătoare cu bumbacul (caracteristică datorită căreia și-a primit și numele – coton însemnând bumbac în limba franceză).

Există trei varietăți de culoare: alb, tricolor, și alb și negru. Albul este cea mai întâlnită varietate. Există diferende între registre dacă exemplarele care nu sunt albe ar trebui sau nu să fie acceptate. Înălțime: 20-32 cm.

Greutate: 3,5-6 kg.

Temperament: este un câine voios și foarte agreabil, care se înțelege bine cu aproape toată lumea, dar se atașează în special de familia sa. Este prietenos cu copiii, străinii și alte animale. Este jucăuș și câteodată se comportă ca un clovn.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă este versatilă și se descurcă bine cu o familie la oraș, în suburbii sau la ţară.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, afecțiuni renale, boli ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *