chin-japonez-rasa-caine

Chin japonez – Rasă câine

Nume alternative: Spaniel japonez.

Ţară de origine: Japonia.

Istoric: se consideră că Chinul japonez își are originile în China și că a fost adus în Japonia ca un cadou din partea unui împărat chinez, în Japonia, rasa a devenit populară în rândul nobilimii, iar șogunii au crescut diferite varietăți, cu diferite tipuri de blană și mărimi.

A fost văzut pentru prima oară în afara Asiei când țara a deschis relațiile comerciale cu lumea vestică în anul 1853, și mai multe exemplare au fost aduse în Marea Britanie.

Descriere fizică: este un câine mic, bine echilibrat, cu un corp cu aspect pătrățos. are un cap mare, rotund, cu ochi întunecați mari. Are un bot scurt și lat; un nas mic cu nări deschise; și urechi lăsate, mici și triunghiulare. Coada este purtată peste spate.

Are o blană cu un singur strat, deasă, mătăsoasă, dreaptă care formează o coamă în jurul gâtului. Coada și coapsele sunt îmblănite pronunțat. Poate fi negru și alb, roșu și alb, sau negru și alb cu puncte cafenii.

Înălțime: 20-28 cm.

Greutate: 2-5 kg.

Temperament: este un câine sensibil, bine manierat și inteligent. Are o memorie excelentă, iar unii spun că obiceiurile sale îl fac să pară o pisică. Se înțelge bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu străinii, alte animale și copiii.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: rasa se descurcă Ia fel de bine Ia oraș, în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: probleme de spate, cataractă, probleme cardiace, luxații ale patelelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *