Chin japonez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Spaniel japonez.

Ţară de origine: Japonia.

Istoric: se consideră că Chinul japonez își are originile în China și că a fost adus în Japonia ca un cadou din partea unui împărat chinez, în Japonia, rasa a devenit populară în rândul nobilimii, iar șogunii au crescut diferite varietăți, cu diferite tipuri de blană și mărimi.

A fost văzut pentru prima oară în afara Asiei când țara a deschis relațiile comerciale cu lumea vestică în anul 1853, și mai multe exemplare au fost aduse în Marea Britanie.

Descriere fizică: este un câine mic, bine echilibrat, cu un corp cu aspect pătrățos. are un cap mare, rotund, cu ochi întunecați mari. Are un bot scurt și lat; un nas mic cu nări deschise; și urechi lăsate, mici și triunghiulare. Coada este purtată peste spate.

Are o blană cu un singur strat, deasă, mătăsoasă, dreaptă care formează o coamă în jurul gâtului. Coada și coapsele sunt îmblănite pronunțat. Poate fi negru și alb, roșu și alb, sau negru și alb cu puncte cafenii.

Înălțime: 20-28 cm.

Greutate: 2-5 kg.

Temperament: este un câine sensibil, bine manierat și inteligent. Are o memorie excelentă, iar unii spun că obiceiurile sale îl fac să pară o pisică. Se înțelge bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu străinii, alte animale și copiii.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: rasa se descurcă Ia fel de bine Ia oraș, în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: probleme de spate, cataractă, probleme cardiace, luxații ale patelelor.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *