Cavalier King Charles Spaniel – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: micii Spanieli de jucărie ca acesta sunt cunoscuți în Europa încă din secolul al XVI-lea; ei au fost crescuți pentru a servi ca animale de companie și pentru vânătoarea de animale mici. În secolul al XVII-lea, Spanielul de jucărie a devenit rasa favorită a regelui Charles I și a fost popular printre membrii familiei regale până după domnia regelui Charles al II-lea.

Spre sfârșitul secolului al XVII-lea, însă, rasa a devenit din ce în ce mai rară aproape dispărând. Rasa nu a fost revitalizată decât în anii 1920 când un american a venit în Marea Britanie în căutarea câinilor pe care îi văzuse în niște picturi mai vechi.

Timp de cinci ani, el a oferit un premiu în bani pentru cel mai bun Spaniel de tip vechi de la Crufts Dog Show, declanșând o revenire a ceea ce avea să fie numit Cavalier King Charles Spaniel. Rasa a avut de atunci o continuitate atât în S.U.A., cât și în Marea Britanie, și a devenit mai populară decât Spanielii englezi de jucărie originali.

Descriere fizică: este un câine mic, bine echilibrat și grațios. Craniul este ușor rotunjit, dar pare plat datorită urechilor lungi, lăsate. Botul este ușor conic, iar ochii sunt mari, rotunzi și întunecați. Nasul este negru și are nările mari.

Coada este lungă și ocazional aceasta este tăiată la două lungimi din dimensiunea normală. Blana este moderat de lungă, mătăsoasă și dreapta sau ușor ondulată, cu urechi, labe, partea posterioară a picioarelor și coadă îmblănite.

Colorația poate fi negru cu cafeniu; rubiniu, alb cu pete castanii (Blenheim); sau negru, alb și cafeniu (tricolor).

Înălțime: 30-33 cm.

Greutate: 6-8 kg.

Temperament: este un câine blând, prietenos și afectuos, sociabil și care se înțelege bine cu aproape toată lumea.

Nivel de activitate: scăzut spre moderat.

Cel mai bun stăpân: o rasă adaptabilă, care se descurcă bine atât cu o familie, cât și cu un individ, în oraș sau suburbii.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, stil de viața de interior.

Posibile probleme de sănătate: alergii, displazie de șold, luxația patelelor, boala valvei mitrale.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *