cavalier-king-charles-spaniel-rasa-caine

Cavalier King Charles Spaniel – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: micii Spanieli de jucărie ca acesta sunt cunoscuți în Europa încă din secolul al XVI-lea; ei au fost crescuți pentru a servi ca animale de companie și pentru vânătoarea de animale mici. În secolul al XVII-lea, Spanielul de jucărie a devenit rasa favorită a regelui Charles I și a fost popular printre membrii familiei regale până după domnia regelui Charles al II-lea.

Spre sfârșitul secolului al XVII-lea, însă, rasa a devenit din ce în ce mai rară aproape dispărând. Rasa nu a fost revitalizată decât în anii 1920 când un american a venit în Marea Britanie în căutarea câinilor pe care îi văzuse în niște picturi mai vechi.

Timp de cinci ani, el a oferit un premiu în bani pentru cel mai bun Spaniel de tip vechi de la Crufts Dog Show, declanșând o revenire a ceea ce avea să fie numit Cavalier King Charles Spaniel. Rasa a avut de atunci o continuitate atât în S.U.A., cât și în Marea Britanie, și a devenit mai populară decât Spanielii englezi de jucărie originali.

Descriere fizică: este un câine mic, bine echilibrat și grațios. Craniul este ușor rotunjit, dar pare plat datorită urechilor lungi, lăsate. Botul este ușor conic, iar ochii sunt mari, rotunzi și întunecați. Nasul este negru și are nările mari.

Coada este lungă și ocazional aceasta este tăiată la două lungimi din dimensiunea normală. Blana este moderat de lungă, mătăsoasă și dreapta sau ușor ondulată, cu urechi, labe, partea posterioară a picioarelor și coadă îmblănite.

Colorația poate fi negru cu cafeniu; rubiniu, alb cu pete castanii (Blenheim); sau negru, alb și cafeniu (tricolor).

Înălțime: 30-33 cm.

Greutate: 6-8 kg.

Temperament: este un câine blând, prietenos și afectuos, sociabil și care se înțelege bine cu aproape toată lumea.

Nivel de activitate: scăzut spre moderat.

Cel mai bun stăpân: o rasă adaptabilă, care se descurcă bine atât cu o familie, cât și cu un individ, în oraș sau suburbii.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, stil de viața de interior.

Posibile probleme de sănătate: alergii, displazie de șold, luxația patelelor, boala valvei mitrale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *