Câinele chinezesc cu creastă – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: China.

Istoric: deși există puține informații în legătură cu originea acestei rase, se consideră că este urmașă a câinilor africani fără păr care au fost aduși în Asia de negustori și apoi împerecheați pentru a-i face mai mici. S-ar putea să fie înrudită cu alte rase de câini fără păr.

Marinarii chinezi foloseau deseori acești câini pe vasele lor pentru a vâna șobolani pentru că nu aveau păr și astfel nu purtau purici. Pe lângă aceasta, căldura corpurilor lor era considerată a avea proprietăți medicinale și câinii erau deseori folosiți în același mod cum s-ar folosi sticle cu apă caldă pentru zonele dureroase.

Rasa era des întâlnită în orașele porturi. A ajuns pentru prima oară în S.U.A. în secolul al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine mic, cu trăsături fine. Culoarea ochilor migdalați și a nasului este complementară cu cea a blănii. Are urechi mari, erecte, și un bot conic.

Există două varietăți: fără păr și cu păr. Cea fără păr are de fapt doar păr pe cap, labele picioarelor și coadă. Cea de a doua varietate are tot corpul acoperit cu păr lung. Poate avea orice culoare sau combinație de culori. Câinii fără păr au în general pielea gri și roz.

Înălțime: 28-33 cm.

Greutate: 4,5-6 kg.

Temperament: este un câine activ, jucăuș, curios, care este prietenos cu toată lumea. Atât timp cât este socializat, se descurcă bine cu copiii și alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine într-o casă din oraș sau din suburbii.

Nevoi speciale: atenție, proiecție împotriva arsurilor solare, îngrijirea pielii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: probleme dentare, boala Legg-Perthes, atrofie retiniană progresivă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *