caine-chinezesc-cu-creasta-rasa-caine

Câinele chinezesc cu creastă – Rasă câine

Ţară de origine: China.

Istoric: deși există puține informații în legătură cu originea acestei rase, se consideră că este urmașă a câinilor africani fără păr care au fost aduși în Asia de negustori și apoi împerecheați pentru a-i face mai mici. S-ar putea să fie înrudită cu alte rase de câini fără păr.

Marinarii chinezi foloseau deseori acești câini pe vasele lor pentru a vâna șobolani pentru că nu aveau păr și astfel nu purtau purici. Pe lângă aceasta, căldura corpurilor lor era considerată a avea proprietăți medicinale și câinii erau deseori folosiți în același mod cum s-ar folosi sticle cu apă caldă pentru zonele dureroase.

Rasa era des întâlnită în orașele porturi. A ajuns pentru prima oară în S.U.A. în secolul al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine mic, cu trăsături fine. Culoarea ochilor migdalați și a nasului este complementară cu cea a blănii. Are urechi mari, erecte, și un bot conic.

Există două varietăți: fără păr și cu păr. Cea fără păr are de fapt doar păr pe cap, labele picioarelor și coadă. Cea de a doua varietate are tot corpul acoperit cu păr lung. Poate avea orice culoare sau combinație de culori. Câinii fără păr au în general pielea gri și roz.

Înălțime: 28-33 cm.

Greutate: 4,5-6 kg.

Temperament: este un câine activ, jucăuș, curios, care este prietenos cu toată lumea. Atât timp cât este socializat, se descurcă bine cu copiii și alte animale.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine într-o casă din oraș sau din suburbii.

Nevoi speciale: atenție, proiecție împotriva arsurilor solare, îngrijirea pielii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: probleme dentare, boala Legg-Perthes, atrofie retiniană progresivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *