Bulldog – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Bulldog englez.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: Bulldogul actual este destul de diferit de versiunea veche de Bulldog. Inițial a fost creat pentru a ține taurii pentru măcelari și apoi a fost folosit în luptele cu tauri. Atunci când acest sport a fost declarat ilegal în anul 1835, nevoia pentru această rasă a încetat.

Cu toate acestea, fanii rasei au muncit pentru a ține în continuare rasa în viață ca animal de companie, punând accent pe temperamentul blând și aspectul distinctiv și nu pe calitățile de luptă.

Bulldogul englez solicită o atenție sporită la nivelul dietei. Particularitățile rasei sunt cele ce te vor ghida spre cea mai bună mâncare pentru Bulldog englez.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, dar masiv, cu un corp greu, puternic. Capul este foarte mare, lat și pătrățos. Are o frunte plată și fața este foarte scurtă, cu botul scurt, îndreptat puțin în sus.

Maxilarele masive sunt pătrate, iar cel inferior este proeminent, având buzele groase ușor atârnate. Ochii sunt mari, nasul negru și urechile mici. Pieptul este lat și adânc. Pielea este moale și liberă, în special la nivelul capului, gâtului și umerilor.

Coada scurtă este fie dreaptă, fie răsucită. Blana este scurtă și poate fi tigrată, albă, roșie, cafenie, galbenă sau bălțată.

Înălțime: 30-41 cm.

Greutate: 18-23 kg.

Temperament: este un câine blând, stabil și afectuos. Deși este curajos și are multă putere, se înțelege bine cu toată lumea.

Pe de altă parte, are o înclinație spre sforăit și salivație excesivă, cât și flatulență cronică. Este câteodată certăreț cu alți câini.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: este o rasă adaptabilă și poate trăi confortabil într-un apartament.

Nevoi speciale: protecție împotriva căldurii, socializare, dresaj, curățarea ridurilor de pe față.

Posibile probleme de sănătate: alergii, sindromul brahicefalic, probleme oftalmologice, văl palatin alungit, displazie de șold, probleme de reproducere, trahee redusă ca dimensiuni.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *