Bulldog francez – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Bouledogue Français

Ţară de origine: Franța.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată ca animal de companie din Bulldogul englez pitic pe care muncitorii englezi plecați în căutare de slujbe mai bune l-au adus cu ei. Câinii englezi au fost împerecheați cu rasele locale și rasa a devenit repede populară și la modă.

Pasiunea pentru gastronomie a populației franceze nu este vreun mister, iar Bulldogul francez nu face excepție. Ridică-te la standardele culinare ale prietenului tău și asigură-i acestuia ce mai bună mâncare pentru Bulldog francez. Negreșit, îți va mulțumi după fiecare masă! Bon appétit!

Descriere fizică: este un câine musculos, compact, cu un corp greoi. Are un cap mare și pătrat, cu nasul înclinat ușor în sus, și bot puternic ridat. Urechile mari, erecte, sunt deseori descrise ca fiind asemănătoare cu ale liliacului.

Pielea este moale și formează cute pe cap, gât și umeri. Coada este scurtă și poate fi dreaptă sau spiralată. Blana scurtă, fină poate fi tigrată, cafenie, albă sau tigrat cu alb.

Înălțime: 25,5-30,5 cm.

Greutate: 8-12.5 kg.

Temperament: este un câine afectuos, stabil, inteligent, dar care poate fi încăpățânat. Se înțelege bine cu marea majoritate a oameilor, inclusvi cu străinii, copiii, dar și cu alte animale. Tinde să fie câinele unei singure persoane.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: câinii acestei rase se descurcă bine la oraș sau în suburbii și reprezintă companioni excelenți pentru persoanele în vârstă sau pentru cele sedentare.

Nevoi speciale: protecție împotriva șocului termic, supraveghere în apropierea apei.

Posibile probleme de sănătate: atopie, probleme cu spatele, sindromul brahicefalic, văl palatin alungit, șoc termic.

Bulldogul francez este ușor de deosebit datorită urechilor asemănătoare cu ale unui liliac, dar inițial câinii din această rasă puteau avea și urechi lăsate. Crescătorii americani ai acestei rase au fost în fruntea efortului de a dezvolta tipul de urechi pe care îl vedem în zilele noastre.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *